God morgon Världen!!!

Nej det skulle jag inte skrika idag. Trött och med en lättare förkylning, oj så bra man kan må då – INTE. Nej det är lite jobbigt och till det har jag fått en liten otrevlig huvudvärk som bara finns där, vad 17 man än gör.

Till på köpet så är det ytterligare en gråväder dag. Igår blev det inte för mycket gjort, men frågan var om det  var meningen att jag skulle göra något annat, än att sitta här vid laComputor eller ligga på soffan och stirra på dumburken, eller ligga och vila i sängen. Skulle tro att det blir ungefärs samma saker som blir gjorda idag, dvs inget alls.

Men vänta nu lite jag var hur hurtig som helst igår, kom jag just på. Planterade om två St Paulor så att de fick mera jord till sina små rötter, likaså med en miniros som frodas och trivs, hon blommade om och ståtar med en fin vacker liten miniros nu.

Tur att telefoner finns, läste om Amish-folket i USA i tidningen idag, någon galning hade gått in i en Amish-skola och bundit och skjutit ihjäl ett antal flickor samt sig själv. Men kan fråga sig varför? Detta Amish-folket verkar vara ett mkt fredligt folk, som inte har vare sig TV eller telefon eller någon annan elektronisk apparatur. Inte heller bilar har de utan kör omkring med sina hästar och små kärror.

Flickorna uppfostras efter typiska kvinnoroller, dvs att de ska ta hand om hushåll, barn mm. Men det intressanta är att de under tonårs-tiden får möjlighet att hoppa av från denna, vad man nu ska kalla det, sekt eller inte. För att leva ett vad vi skulle kalla normalt liv.

En del stannar kvar i denna vad vi kallar normala världen, men vad jag förstått så kommer en del tillbaka till sitt ursprung. De som stannar kvar i den icke Amish-världen, tappar all kontakt med föräldrar, syskon mm. Så det kanske inte är så konstigt att de återvänder, frågan är om de är välkomna tillbaka i deras gemenskap?

Så tankarna kan slå, från telefoner till Amish-folket. Pratade en himla massa i telefon igår också.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s