Inspirationernas Skåne!

Igår gick hela dagen åt till att transportera ner oss från huvudstaden till det vackra skåne. Visst, inte för att vi såg så mycket av det ”vackra” skåne när vi kom ner – eftersom det redan var mörkt!

Väl nere, åkte vi först ner till hamnen och steg ur bilen för att ”lukta” på havet. Höra vågornas ljud då de rullade in mot stranden. Sedan stapplade vi trötta upp för trappan för att ta en kvällsmacka och sedan stupade vi i säng.

Idag skiner solen från en klarblå himmel och det är ett underbart klart höstväder.

Skönt att vara nere och känna doften av den skånska myllan, det är inte för inte som man känner sig hemma här nere på den sydsvenska ”Rivieran” och visst – är man uppvuxen här är det inte så konstigt att man känner sig hemma.

Automatiskt när man kommer ner så infinner sig ett lugn, här finns tystnaden och det blir riktigt mörkt på natten. I storstaden är det aldrig tyst, alltid ett litet flygplan som glider förbi eller ett utryckningsfordons gälla signaler som bakgrundsmusik (eller om det nu var buller).

Riktigt mörkt blir det inte heller i storstaden. Gatlamporna sprider sitt ljus för att vi ska se och kanske synas bättre. Sedan finns det då vissa som tycks tro att de verkligen är självlysande i mörkret. Ja, de är de som tror att om DE ser billjuset så MÅSTE ju bilföraren se dem också. Tyvärr är det då inte så enkelt.
På med reflexerna!!!

Åter till lugnet i skåne. Nåväl, visst finns det ljud som hörs här också. T ex på vintern när snöslugan får jobba hårt. I synnerhet vid 7-tiden på morgonen. En traktor som skrapar upp asfalten hörs även här nere. Kajornas serenader ska vi kanske tala just tyst om!

Jag ser fram emot all den inspiration som jag brukar få här nere. Kameran ska med överallt. På något vis så kan jag fånga det jag ser bättre här. Ibland överraskar kameran mig med att vara fylld med bilder jag knappt sett att jag tagit… är inte det att vara inspirerad så vet jag inte vad det är.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s