40-årskris eller bara ett behov att röra på sig…

Så är jag tillbaka vid tangentbordet igen. Det har hänt ganska så mycket på den sista tiden.

För precis en vecka sedan satt vi på färjan på väg hem från Gotland. Hela klanen var och tittade på bror som körde Gotland Grand National, Världens största enduro tävling. Det gick kanonbra för honom, hans mål var att köra två varv och ett tredje varv skulle då vara bonus, men han fick två bonusvarv, dvs han körde totalt fyra varv.

Detta är vad min bror kallar sin 40-årskris. Under året har han hunnit med att göra en Svensk Klassiker – (värmde upp med Engelbrektsloppet på bara 6 mil), åkt öppet spår mellan Sälen och Mora dvs Vasaloppet, sedan cyklade han runt den avlånga stora sjön, Vättern Runt 30 mil, därefter ett dopp i älven utanför Vansbro för att simma 3 000 meter, Vansbrosimmet, alltihopa avslutades med att springa 3 mil på det naturfagra Lidingö, Lidingöloppet. Som tur var så gör man inte allt på en och samma gång, utan börjar i februari och avslutar i oktober. Detta toppade han sedan med att springa Stockholms Marathon i början på juni, samt att ta brunt bälte i Goshindo. Avslutningen blev Gotland Grand Nationalm, tror jag. Har hört honom mumla om att han har mycket överskottsenergi, så man vet aldrig.

Där ligger man i lä, men jag har gjort två Tjejklassiker, nästan i varjefall. Missade Lidingö sista året pga att jag opererat min ena fot. Tjej-varianten är uppbyggd på samma sätt, men med det undantaget att allt bara är en tredjedel så långt, dvs TjejVasan 3 mil på skidor, TjejVättern 9 mil på cykel, Tjejsimmet 1 000 m samt 1 mils löpning i LidingöTjejlopp.
Det är roligt att ha gjort allt detta, men jag känner ingen ambition att göra det igen, det skulle i såfall vara att någon gång åka Vasaloppet, men det kommer att bli jobbigt, tyckte att TjejVasan var jobbig och den vara bara 3 mil och vad ska en skåning på skidor att göra.

Igår var vi på mässa också i Sollentuna, ”Mat för livet”, en mässa för olika matallergiker – gluten, laktos, etc. Intressant mässa som behövs i dessa dagar, där vi blir mer och mer allergiska, undras var det ska sluta.

Idag hägrar Fotomässan i Nacka. Återkommer med en kommentar om den imorgon.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s