Nyårsvädret…??

Mulet och kulet, ruggit och grått. Inget väder man längtar efter precis men väder är ju bara oavsett om man vill eller ej så har vi ständigt väder. Något slags väder.
Äntligen har jag fått vintersulorna på bilen, känns tryggt och skönt. Tur att däckgubben hade tid idag att lägga på mina vinterdäck. Men å andra sidan skulle jag tro att de flesta la på sina däck i början på denna månaden då vi fick några centimeter snö.

Vem kommer inte ihåg det ovädret? Det drog in en rejäl snöstorm och tvingade många att sitta ett antal fler timmar i bilen än vanligt, pga alla köer. Konstigt egentligen att alla blev så överraskade av snön som trillade ner. Det var inga större mängder – men visst – med blankslitna sommardäck räcker det med att det blir nästan minusgrader för att det ska bli halt.

Hoppas nu att det blir fint väder och snö till jul och nyår. Mest till nyår då, men det göt inget om det ligger ett fint pudertäcke på marken till julen. De senaste jularna har det varit lite si så där med snömängden. Förra året var det snöstorm på annandag jul. Kommer ihåg det väl eftersom vi körde upp från Skåne då. Snön låg tungt på grenarna och det singlade ner ännu mera. Dock slutade det att snöa någonstans i Småland. Men det är stämningsfullt med snö och det blir så mycket ljusare ute i vintermörkret.

Klockan är snart 15.00 och det är snart mörkt ute. Frågan är om man skulle gå i vinteride? Det skulle inte vara fel alls. Eller i varjefall så skulle man på ett eller annat sätt kunna korta ner sin dag så att den blir lite kortare. Dels för att kunna sova lite längre på morgonen men också för att kunna, med gott samvete, se lite film på eftermiddagen eller läsa en bok.

Har nu börjat lyssna på ”Små citroner gula” av Kajsa Ingemarsson. Har redan kommit till CD 7 av 9. Kan varmt rekommendera att lyssna på ljudböcker. Det är ett smart sätt att ”läsa” en bok och det känns som om det går lite fortare också. Det kan bero på att man kan göra lite andra saker under tiden. Köra bil, diska eller bara ligga på sängen och lyssna.

Åter till jul och nyårsvädret. Vad jag har förstått kommer det att blir ganska kallt över julen, runt 15 minusgrader. Samt att det ska bli en vit jul, eller så kanske det bara är önsketänkande. Jag har sökt och letat efter någon långprognos över vädret i slutet av detta år, tyvärr har jag inte sett något konkret ännu. Utan det mesta är bara vad man tror. Så, ja, det kanske är just önsketänkande om både jul och nyårsvädret. Mitt drömväder över julen är snö på marken och stjärnklart på natten samt ca 10 minutgrader. Över nyår vill jag att det är mer eller mindre samma väder men att det är lite kallare mellan 15-20 grader, minus då förstås.

Jag vill stå ute under en stjärnklar himmel och se alla fyrverkerier. Skåla in det nya året med nära och kära i champagne och höra klockorna ringa in det nya året. Då känns det att det är ett nytt år.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Nyårskalendern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s