Vad är en bragd?

Snart har ytterligare en dag passerat och vi är en dag närmare nyår. Idag är det bara 27 dagar kvar till nyårsafton, 20 dagar kvar till julafton och 9 dagar kvar tills Lucia står på vår tröskel med ljus i håret.

Idag presenterade Svenska Dagbladet vem som fått året Bragdguld. Det blev Anja Pärson. Inte min favorit direkt, hon var inte ens med på min lista över möjliga medaljörer. Självklart lyssnade jag på radion då SvD:s sportchef Sune Sylvén läste upp motiveringen på en presskonferens som enligt radioreportern var mer välbesökt än tidigare år. När Sylvén läste upp motiveringen ”För slalomguldet i Turin-OS. Suverän triumf i maximalt pressat läge. Mästerklass.” Det var inte så svårt att inse vem som tilldelats Bradgguldet.

Det är bara att Gratulera Anja. Även om jag tycker att andra borde fått Bragdmedaljen Anna Carin Olfsson, Curlingdamerna eller varför inte Tre Kronor. Hur man än vänder och vrider på det gjorde Tre Kronor något unikt genom att både vinna OS-guld och VM-guld. Ryssland har tydligen inte ens lyckats med det.

Nu återstår Jerringpriset, Radiosportens pris. Det är svenska folket som röstar fram vinnaren av de nominerade kandidaterna. Passa på att rösta fram din favorit!! Du kan rösta fram till den 23 december. De tio som fått flest röster går vidare till finalen som avgörs i en telefonomröstning före och under Idrottsgalan i Globen den 15 januari.

Just det! Glömde nästan det viktigaste för dagen. Nu har jag börjat köpa julklappar. De första är inköpta idag och ligger och väntar på att bli vackert inslagna i glansande julpapper med en massa band och rosetter på.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Nyårskalendern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s