I marsipanens ögon

Jaha, så var jag då också förkyld. Näsan rinner eller är helt igenkorkad. Huvudet känns minst tre nummer för litet. Och så hostar jag så att lungorna nästan följer med upp varje gång.

Nu precis har jag fått bukt med hostan och näsan verkar ha lugnat ner sig lite. Kanske i väntan på nästa attack, vem vet. Som tur är har ingen av oss feber utan är bara förkylda, om det nu är så bara.

Vi som skulle packat bilen full med julklappar och lite annat smått och gott. Det blev till att packa oss själva fulla med Alvedon med mera. Antingen blir det glögg med rom eller stroh-rom och te i eftermiddag.

Imorgon fredag, vill vi komma iväg tidigt. Det kommer säkert att ta betydligt mycket längre tid att köra, dels för att vi inte mår så 100 men även för att många, många andra också kommer att använda sig av fredagen som transportdag till nära och kära.

Det blir tyvärr bara en kort vistelse nere i skåne denna gången. Vi resor troligvis upp redan på Annandagen eftersom bror fyller år tredjedag jul. Men om vi ändå bara ska ligga och snora och hosta så vad gör det. Ser dock framemot att få klä våran julgran i skåne som en vacker traditionell julgran i rött och grönt.

Om det skulle komma ner en marsian eller marsipan (uttrycket myntat av yngsta brorsbarnet då han skulle vara utomjording) från yttre rymden till jorden skulle de säkert titta mycket konstigt på oss. Först köpa ett gammalt sticksigt träd, vattna det och pyssla om det. Därefter hänga i en massa glänsande saker som man köpt eller är hemgjorda. Sedan efter ca tjugo dagar plocka av det sticksiga trädet och lämna en massa små taggar kvar inomhus innan granen åker ut. Eller plocka fram en plast/papperskopia av ett lika sticksigt träd och göra samma sak med, dock inte kasta ut efter de tjugo dagarna.

Marsianerna eller marsipanerna skulle nog kliat sig på skulten och undrat vad det är för några konstiga varelser som bebodde denna planet. I synnerhet när vi började skutta runt trädet och göra en massa konstiga ljud, typ melodiska ljud. För att inte prata om alla de lådor eller vackert blänkande saker som ligger under trädet som delas ut till varelserna som sliter upp sakerna eller försiktigt öppnar dem. Tittar på saken, tackar och sedan går till attack på nästa glänsande låda.

Ja, våra jultraditioner skulle nog upplevas som ganska så extraordinära i andras ögon.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Nyårskalendern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s