Äntligen vinter och lite snö samt en del sport

Nu äntlingen verkar det som om det ska bli vinter i hela landet, även här nere i skåne. Bror ringde idag från vår födelsestad där vi växte upp (bror med familj är hemma hos våra ganska pigga föräldrar för ett besök över helgen).

Bror sa att det kommit minst en decimeter snö och det formligen vräkte ner snö. Pappa hade skottat men vad hjälpte det, det fylldes igen ganska fort igen. Jag som då vill ha lite snö, gick genast och tittar ut över taken, men nej, ingen snö det regnade fortfarande vansinnigt intensivt och mycket.

Ovädret verkar dra vidare under kvällen eller natten. Det gör att våra resa till västkusten inte verkar påverkas nämnvärt. Men vad jag förstått kommer ovädret att lämna efter sig en del snö även på västkusten.

Däremot kommer tydligen vintern nästa vecka, enligt meterologerna. Det kommer att bli minusgrader i hela landet men om det blir snö i hela landet, ja det får vi se då. Jag tänkte bara, vilken himla tur att vi har dubbdäck på bilen. Man klara sig ganska långt med dubb, samt om man tar det lugnt i trafiken och hoppas på att alla andra medtrafikanter också gör det.

Som vi alla vet är det tyvärr inte så att alla kör med huvudet utan visa måste visa sig. Det är de galningarna som tror att de äger vägen på ett eller annat sätt. Och kör si så där en tjugo till femtio över gällande hastighetsgräns. Jag tycker inget vidare om dem, de fartgalna galningarna som önskar sig själva döden.

Boktips! Började läsa en verkligen bra bok strax innan jag reste söderöver. Giles Blunt ”Schamanen”, en spännande och lite annorlunda deckare/thriller som utspelar sig i Kanada. Där John Cardinal och Lisa Delorme vid Algonquinpolisen försöker lösa fallet. Den första boken jag läste av Blunt var ”Fruset offer”. Den boken fick mig att vilja läsa mera av Giles Blunt. Det är verkligen spännande böcker som jag verkligen kan rekommendera.

En lite sportuppdatering! I morgon söndag går den femtonde och sista etappen i Dakarrallyt. Inför den sista etappen ligger Annie Seel på 93:e plats och Berglund på 21:e plats i mc-klassen, Tina Thörner och Kleinschmidt ligger på 14:e plats inför avgörandet.

Det är även skidskytte på söndag, då håller vi tummarna för ACO (Anna Carin Olofsson) samt för de andra svenska skdiskyttarna. Denna tävlingen i Pokljuka är den sista världscupstävlingen innan VM i Anterselva, Italien 2 – 11 februari.

Denna helgen pågår även SM i sprint/längd i Östersund. Tävlingarna har pågått sedan i torsdags den artonde. Vi har således fått några nya SM mästare i diverse olika grenar. Elin Ek nybliven mästare i dubbeljakten 2×7,5 kilometer, Mathias Fredriksson blev mästare i dubbeljakt 2×15 kilometer. Dessutom har det körts SM i skidor i Hudiksvall. För den som är intresserad, läs mera på www.oskskidor.com

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Böcker, Boktips, Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s