Ellen fick sin dröm att gå i uppfyllelse

Idag såg jag damernas tio kilometer fritt på TV från längdskidåkningsVM i Sapporo. De envisas med att sända så otroligt tidigt på dygnet. Dagens sädningar började 06.45 och jag var uppe en halvtimme senare och började titta. Visst jag vet att det är många timmars tidsskillnad mellan Sverige och Japan. Men varför kan inte Sveriges Television eftersända tävlingarna så att ännu fler kan titta utan att trötta ut sig i onödan.

Idag såg jag två svenskar prestera kanonbra, det var vårt nya stjärnskott Charlotte Kalla och Anna Dahlberg. Kalla som fortfarande är junior imponerar mer och mer. Idag slutade hon på femte plats och åkte tydligen det snabbaste andra varvet på slingan de åkte. Anna slutade på en tjugonde plats.

Det var Oscarsgala i Hollywood i söndagsnatt-morgon (svensk tid sett). Ingen mindre än Ellen DeGeneres ledde Oscarsgalan. Hennes stora dröm har alltid varit att just leda Oscarsgalan, vilket hon nu fick äran att göra. Frågan är vad hon kommer att drömma om nu då hon fått göra det hon alltid drömt om. Fast det verkar som om tittarsiffrorna för denna stora gala har gått ner med tio procent sedan 2005.

Bästa film blev The Departed av Martin Scorsese som även fick en statyet för bästa regi av just filmen The Departed. Bästa kvinnliga huvudroll gick till Helen Mirren för hennes tolkning av den engelska drottningen i The Queen. Bästa manliga huvudroll Forest Whitaker i The Last King of Scotland som handlar om Ugandas Idi Amin som härskade i landet under 70-talet. För den som vill veta mera finns det mycket mera att läsa om Oscarsgalan och vilka som fick vilka priser.

Dagen till ära snöar det och är ungefär två plusgrader samtidigt. Just det Grattis till oss om ska ut på vägarna och köra många långa mil. Men vi tar det lugnt så vi kommer fram.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Film och TV, Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s