Blivande storstjärna som kanske vinner i Stockholm 2013

Sverige har fått en, förhoppningsvis, blivande storstjärna i längdskidåkningen. Charlotte Kalla heter hon. För oss som följde skidVM i Sapporo är hon inte ett nytt namn eftersom hon redan i Japan utmärkte som bästa svenska, enligt mig.

För er som inte vet om det, pågår det JuniorVM i längdskidor i Italien. Igår tog Charlotte Kalla en guldmedalj i fem kilometer fristil. Kalla tycker själv att hon är grymt bra på skejt. Vilket hon visade och vann.

Detta var inte hennes första medalj på JVM i år, utan hon tog även en silvermedalj i sprinten som gick i måndags. Där kom norskan Astrid Jacobsen först, vilket hon även gjorde i seniorVM i Sapporo.

På fredag är det dags igen för Charlotte Kalla att ge sig ut i skidspåren i Italiten. Då är det skiathlon fem plus fem kilometer, inklusive ett skidbyte. Då tänker jag hålla tummarna för att Kalla ska lyckas igen och ta en ny medalj.

Det är inte bara Kalla som är tävlande junior i JVM utan det finns fler duktiga svenska tjejer på plats. Mia Eriksson kom på sjätte plats i fem kilometer fristil medans Eva Svensson och Anna Simberg kom lite längre ner i tabeller på över tjugonde plats.

Stockholm tillsammans med Falun och Borlänge ansöker om att få arrangera skidVM 2013. Tanken är då att sprintdistanerna ska avgöras i ett spår nära Stockholms slottet. Resterande delen av tävlingen ska gå i Falun och Borlänge.

Annonser

1 kommentar

Filed under Allmänt, Sport

One response to “Blivande storstjärna som kanske vinner i Stockholm 2013

  1. Vad roligt med Hasseludden! Ni kommer få det superhärligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s