Comhem eller gå bort…?

Tro det eller ej! Igår kväll rasade bredbandet samman helt och hållet. Jag ringde och skulle felanmäla, då säger de att det håller på med diverse arbete i området. Klockan halv åtta på en fredagskväll??? Skulle inte tro det! Jag stannade kvar i luren. Jag fick vänta i kö och de talade vänligt om att jag var nummer femton i kön. ”Tack för att du stannar kvar” sade rösten vidare. En lååång tystnad följde och sedan kom rösten igen: ”Du är placerad i kö, du är nu nummer tretton, Tack för att du väntar”. Man kan bli galen för mindre.

När jag väl kom fram var det en snubbe som inte verkade kunna särskilt mycket, det mesta han sa var ”äääuhmmm”. Efter att krupit runt på golvet för att kollat att kablen var på plats i väggen och att kopparstiftet var ok, vill han att jag skulle testa en sak via TV’n. Men HALLÅ det var bredbandet som inte fungerade! Men eftersom vi har de flesta kanalerna på TV’n gick det inte att göra den testen.

Då kom han på att han kunde köra en test via en specialsida de har på nätet, varpå jag fick sitta vid datorn, IGEN. Men där hände inte mycket, varpå snubben försvinner bort i cirka tio minuter, för att prata med en mera kunnig kollega antar jag. Sedan kom han tillbaka och säger ”Ja, vi kan inte göra mera nu, utan vi skickar en tekniker”. ”Å, vad bra” säger jag, ”kommer han nu då?” ”Nej på måndag”, svarar snubben slött. Mitt svar var bara ”då antar jag att han kommer det första han gör på måndag morgon. ”Nä, det kan jag inte lova”, svarar den sävlige norrlänningen och så är samtalet slut.

Efter detta irriterande samtal  började jag allvarligt fundra på om det går att ha någon annan bredbanduppkoppling än Comhem. Sedan bytet från UPC till Comhem har mestadels allt strulat, det är inget roligt alls.

I vilket fall som helst fick jag i morse för mig att jag skulle ta mig ytterligare en titt på de där kopparstiften. Det ena stiftet – som alltid suttit fast i bredbandsmodemet – petade jag lite på och drog ut, petade lite på själva kopparstiftet och satte tillbaka det igen. Sedan pillade jag lite på antennen i väggen igen. Med en liten förväntning på att det kanske, kanske skulle fungera stod jag där och stirrade på de två lampor som snabbt började blinka och PLÖTSLIGT började den tredje lampan blinka! Ett tu tre blinkade alla fyra lamporna och jag var online igen!  Teknikens fantasiska värld! Eller?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Datorer, Internet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s