Så klart man har japanska tv-program på ett japaninspirerat hotell

Hemma igen efter ett avkopplande besök på Yasuragi. Det kändes skönt att äntligen få komma till Hasseludden och dess Yasuragi, igår eftermiddag. Solen började trilla ner från himlen och det kändes som om det skulle bli lite kallare och regn eller snö.

Väl framme fick vi vänta en lite stund för att checka in. Vi var inte ensamma direkt. Därefter var det en lång vandring i en lång, lång korridor tills vi nådde vårat rum. Vandringen kantades av lugn och tystnad. En odekorerad betongvägg på ena sidan av korridoren och andra sidan var dörrar till respektive hotellrum och träfaner, även den väggen var odekorerad. Det enda som fanns på väggarna var  lampor, två och två.

Väl framme på rummet upptäckte vi att vi skulle ligga på golvet i vårat japaninspirerade rum. Förvisso en stor resårmadrass, men inga sängben. Efter att ha hämtat oss från chocken var det så dags att prova yukatan, den bomullsrocken alla gick omkring i med tillhörande tofflor. Efter många skratt och dragande i tyget lite här och där för att den skulle sitta bra och skönt var det så äntligen dags för att ta oss till de japanska baden. Men innan vi fick bada fick vi en genomgång om hur vi skulle tvaga oss för att rena oss inför badet.

Det var hur skönt som helst att sjunka ner i de heta källorna inomhus, temperaturen håller sig runt 40 grader. Gissa om man blir avslappnad där?! Vi badade och simmade i över en timme. Sedan var det dags att gå till rummet för att vila två minuter innan middagen som vi bestämt till 18.00.

Jag vet inte hur jag kunde tro att vi två skulle få en egen kock. Fullt så generöst var det inte. Utan kocken lagade mat till ytterligare sju personer. Det var fyra rätters japansk mat, och jag åt samtliga rätter med pinnar precis som sig bör. Efterrätten som bestod av chokladcream åt alla med sked och gaffel. Maten var god, men jag hade nog förväntat mig mera speciell japansk mat. Jag skulle inte tro att de japanska kockarna använder smör i sin matlagning, visst man vet aldrig, men jag tror inte det. Vi blev lagom mätta och konstaterade att nästa gång behöver vi inte äta Teppanyakimiddag, det räcker med denna gången.

Innan vi avslutade dagen tvagade vi oss igen för att denna gången ligga utomhus i de varma källorna. Det var skönt och avkopplande att ligga där ute i mörkret och se stadens ljus i bakgrunden. Ångorna svepte runt ovanför vattenytan och gjorde det ännu mera magiskt.

Givetvis hade de en japansk TV-kanal. Men jag fastnade och tittade lite på årets första Formel 1 tävling i Australien. Vann gjorde Kimi Räikkönen från Finland, förare i Ferraristallet i år. En trolig arvtagare till Michael Schumacher.
Passade på att titta lite även på den japanska kanalen, men det är inte lätt då man inte förstår någonting.

yasuragif1.jpg 

Starten i Australiens GP, årets första F1.

yasuragitv-japansk.jpg

yasuragihall.jpg 

Vy från sängen ut till hallen där golvet var iskallt.

yasuragiutsikt.jpg

Andra vyen är utsikten från hotellrummet.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänt, Bilder, Dagens Foto, Foto, Sport

2 responses to “Så klart man har japanska tv-program på ett japaninspirerat hotell

  1. Jag vill åkså åka till Japan..

  2. Skulle varit trevligt att åkt till Japan och varit på besök en vecka eller två. De som varit där brukar vara ganska så imponerade av Japan och alla dessa vänliga människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s