Skidtävlingar på Slottsbacken i stadens brus

Fortfarande förkyld!

Fick titta på gårdagens sprint i huvudstaden på TV. Jag som hade tänkt mig att jag skulle vara på plats och hejja fram våra duktiga svenska sprinter tjejer och killar. Men istället blev till att ligga på soffan och hest viska fram ”Hejja, hejja, kom igen….ÅK!” eller ”men ta i lite nu då”.

Men det gick bra för dem ändå fast jag inte var på plats och kunde hejja fram dem. Bästa tjej blev Anna Dahlberg på en tredje plats, applåder för henne. Två svenska killar lyckades ta pallplatser. Bäst var Emil Jönsson med sin andra plats och Mats Larsson kom på sista pallplats, tredje plats är inte så illa det heller.

Anna lyckades knipa sin pallplats precis framför den norska Världsmästarinnan Astrid Jacobsen. Vann gjorde Petra Majdic som lyckades kämpa sig före finskan Virpi Kuitunen.

Sprintåkarna hotar med att bojkotta om de ska åka sex åkare i sprinten istället för fyra som de föredrar. Det är mera chansartat med sex åkare istället för fyra. Det är de svenska och norska åkarna och ledare som står bakom detta hot och strejk mot sprinttävlingar med sex åkare. De kommer att bojkotta dessa tävlingar tills FIS ,Internationella Skidförbundet, lyssnar på oss säger Björn Lind.

bjorn411.jpg

Björn Lind Foto:Scanpix

Andra bloggar om: 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s