Lagom stor mässa med stort innehåll

Det var en lagom stor och trevlig mässa vi var på igår eftermiddag. En mässa för de som bor i en bostadsrättsförening eller på annat sätt har anknytning till bostadsrätter. Det fanns det mesta på mässan, alltifrån banker och försäkringsbolag till hur man utför stamrenoveringar.

En bank ville att man skulle gissa vikten på en fyrhjulig motorcykel, inte lätt alls, jag gissade på att den vägde ungefär lika mycket som min bil. Om det sedan är rätt eller fel, det är inte så intressant. Ett försökringsbolag gick omkring i badrockar och ville att man skulle gissa hur många vattenflaskor de lagt i badkaret som man kunde vinna. Eftersom jag inte ville vinna något badkar, så fick jag en tumstock efter frågan hur lång en tum är? Ja, hur lång är en tum egentligen??

Det var ganska intressant att se flera olika metoder för stam-renovering. Den ena la ett skickt med massa i rören nästa la en strumpa och nästa var en form av båda de andra.

I min förening fick vi nya säkerthetsdörrar och postfack för lite mera än ett halvår sedan. Men det verkar vara en stor marknad just att producera postfack av alla möjliga och omöjliga slag, det samma gäller för säkerhetsdörrar. Jag har för mig att det snart kommer att vara krav på att alla har postfack i entren, detta för att spara in tid och postutdelarnas kroppar, antar jag. 

Vi har vårt en trappa ner! Ingen direkt höjdare att gå en trappa ner för att hämta posten då man kommer hem och sedan alla tre trapporna upp. Men det finns ingen annan plats att placera postfacken än där. Vad vi fick höra på mässan  är att om man är över 80 år kan man få posten utburen till dörren fast det finns postfack. Givetvis måste man meddela posten detta, eftersom det inte sker automatiskt.

Efter ungefär två timmar var vi färdig och parkeringstiden hade också gått ut då. Vilket sammanträffande!

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Boende, Utställning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s