Tänk om DU blev ignorerad!

Läste i tidningen idag om en treårig pojke som fått åka från akutmottagning till akutmottagning med sina föräldrar. När de slutligen kommer framme till Huddinge sjukhus får han för första gången adekvat vård. Förvisso ställs diagnosen redan på Astrid Lindgrens sjukhus, men de har ingen vårdplats. Från första besöket till dess att pojken får vård tar det sex timmar. För den sin vill läsa mera om pojken.

Tänk dig själv att ha ont och inte få någon hjälp eller smärtstillande under så lång tid. Men det är som det skrivs i artikeln att en vuxen hade troligtvis inte behövt vänta så länge. Men varför är det så då???

Är det bara jag som är så blåögd att jag tycker att alla ska ha lika vård. Men att barn går före allt annat. Eller är det den som skriker högt som kommer först in?

Eller är den bistra sanningen den att det inte finns tillräckligt många vårdplatser? För om det är så varför bygga stora fina hotell istället för att bygga ut vården så att alla får lika möjlighet till vård.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänt

2 responses to “Tänk om DU blev ignorerad!

 1. Hej Akson.
  Ja man blir upprörd ändå mer tycker jag när det gäller små barn. Illa nog med en vuxen.Jag tror att det är så illa ställt att vi inte har tillräckligt med platser för vård i olika former. Det fattas ju överallt, Se bara på äldrevårdens platser.
  Jag tycker att ALLA människor skall ha samma rätt till vård och att låta en så liten gosse fara så illa det borde någon få ta ansvar för tycker arg Filifjonka som har lust att skicka Mårran på dem. Ha det bra idag och hoppas du sluppit snö

 2. Linda Garbén

  Jag är kvinnan som ” lever” i källaren!

  Ung AT-läkare framkallade hjärtfel på mig.

  Läkaren dömdes i HSAN. Hennes fel är varken ringa eller ursäktligt lydde domen.

  Trots det har jag fått kämpa för vård.

  !,6 miljoner klubben går ut i kampanjen Go Red men deras stöttepelare Karin Schenk- Gustafsson, professor i kardiologi, överläkare Karolinska universitetssjukhuset, chef för centrum för Genusmedicin, Karolinska institutet, Solna har gång på gång uttalat sig i Media att ” Är det en ung tjej på 30 år som kommer in med bröstsmärtor så vet man ju att det inte är hjärtinfarkt”

  När ska unga kvinnors hjärtinfarkter slutas mörkas! Vart går pengarna i 1,6 miljonersklubben till. Är det bara för 50+ kvinnors hjärtan!

  kvinnors symtom vid hjärtfel

  Jag har sökt på olika håll och trots att det visar fel på EKG, st-förändring som betyder att hjärtat är belastat, snabb hjärtrytm på 185 i viloläge, svåra bröstsmärtor som spränger ut i armen och upp i käken, blir jag bara utskrattad, klappad på huvudet, och nonchalerad som ung kvinna!

  En läkare erkände att Adrenalinet påfrestat hjärtat något oerhört, att man kan jämföra mitt hjärta med en förgasare som hängt sig och går på Turbo även i viloläge och han erkände att något hänt när AT-läkaren påfrestade hjärtat med stresshormon Adrenalin Intravenöst som är hjärtinfarkt-framkallande men menar att unga kvinnor inte får hjärtproblem ”aldrig hört talas om under sin 30-åriga läkarbana”

  Hade en man blivit behandlad på detta sätt? Ligga hemma i svåra bröstsmärtor med kramp i bröstet, hjärta som slår i 185 i viloläge och sprängande smärta ut i vänster arm, yrsel, smärta upp i käken och svårt illamående utan ordentlig utredning som jag nu fått göra sedan AT-läkaren felbehandlade mig. Orkar inte ens se på Tv utan att få svimningskänsla och kallsvettas! Nej, en man hade fått alla resurser, MR-röntgen osv. Mig slänger de till en hjärtmedicin som inte hjälper utan får mer biverkningar av och Glytrin, nitroglycerin, som lättar lite på bröstsmärtan och kärlkrampen för stunden, men som istället ger fruktansvärd huvudvärk.

  Segnar ner

  Hela förra sommaren och vintern har jag, en ung kvinna,32 år, fått ligga som ett kolli, i mitt föräldrahem utanför Göteborg eftersom jag inte kan ta mig uppför trapporna till min lägenhet i Lund utan att segna ner, får andningsvårigheter och krampande bröstsmärtor vid minsta ansträngning.

  HjärtMediciner inte utprovade för kvinnor

  Jag får biverkningar som bröstkramper och andnöd av hjärtmedicinen och fruktansvärd huvudvärk av nitroglycerinet. När jag ligger på gatan i bröstkramper och andnöd skriker ambulanskillarna åt mig att sluta andas så! Visar att jag fått nedsatt andningskapacitet på Spirometriröntgen.

  På akuten sätter de in lugnande medicin istället för att ge syre. Vid ett tillfälle när jag segnade ner och kom in på Landskrona sjukhus skrek läkaren till sköterskorna och undrade om någon hade en påse jag kunde andas i, de hade inte ens resurser för intensivbehandling!

  En läkare på akuten på Sahlgrenska ordinerade propplösande men när jag kom till avdelningen stoppade sköterskan det ”unga tjejer födda -74 har ingen hjärtinfarkt”.

  Tvingades göra arbetsEKG med bara 2 outbildade 20-åringar som övervakade det hela och gapskrattade åt mig när jag segnade ner i svåra bröstsmärtor.

  Trots hjärtmedicin har jag hög hjärtverksamhet på 185 i minuten. Hur länge skall mitt hjärta orka! Allt bara för en felbehandling.

  Linda Garbén

  Hummervägen 7

  45933 Ljungskile

  0731-403709

  e-mail:miranda.garben@swipnet.se

  http://www.lindagarben.se

  http://lindagarben.blogspot.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s