Vapen är farliga i fel händer!

Nu vet hela världen vem han var. Massmördaren från Blacksburg som sköt ihjäl trettiotre personer på universitetet Virginia Tech.

En tjugotreårig kille som ursprungligen kommer från Sydkorea, han har bott i USA sedan åtta års ålder. Vad jag förstått var hade han ett förhållande med en tjej eller rättare sagt han trodde att han hade ett förhållande med henne. Han misstänkte att hon var otrogen mot honom. I själva verkat hade hon ett förhållande med en annan man, eftersom hon inte ansåg sig ha ett förhållande med den tjugotreåriga mannen.

De som beskrivit honom, beskriver honom som en ensamvarg och mycket tystlåten. Redan för ett och ett halv år sedan varnandes universitetsledningen och polisen om hans destruktiva, asociala och skrämmande beteende. För den som vill läsa mera om detta, finns länken här.

USA’s värsta skolmördare hade två vapen. En var en Glock, nitton millimeter, en halvautomatiskt pistol. Detta vapen köpte han fem veckor innan morden. Det andra vapnet var en Walther, tjugotvå millimeter, även det en halvautomatisk pistol. Mer om vapen med mera här.

vapen.jpg

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

6 kommentarer

Filed under Allmänt

6 responses to “Vapen är farliga i fel händer!

 1. Thomas

  Nitton respektive tjugotvå millimeter? Handkanoner med andra ord! Glock 19 var förmodligen nio mm, 19 är bara ett modellnamn, 22an är ca 5,6 mm. Vapen är inte farliga i sig själva, människorna som använder dem är.

 2. Tack för förtydligandet av vapnen Thomas.

  Visst är inte vapen i sig farliga, utan den som håller i dem, det vill säga människan.

 3. muttrar ja det är personen som är farlig men har han en kanon i handen så är han dödligt farlig likaså med en stor kniv eller en galen hund.usch detta var en förfärlig historia alltihop. Arma anhöriga. men i Rosengård är de på G där eldar de ikväll igen och försöker leva rullan för ingenting,Var är deras föräldrar jag bara frågar hur vore det om de hade koll på sin 13 åringar som det handlade om sa de på radion i morse de som bodde där. det eskalerar det där om de inte gör något Nu

 4. Lars Lindeberg

  Det finns over 40,000 lagar for vapen i USA vill jag namna som upplysning.
  Ratten att aga vapen ar bra, vem ar det som vill omyndigforklara alla har i varlden jo liberalerna som alltid skriker pa forbud och nya lagar om du sa bara har en fis pa tvaren. FRIHET UNDER ANSVAR ar den basta friheten men den far vi aldrig under Ny-Liberalt styre! Titta bara pa korkortet i Sverige jamfort med USA dom svenska bestammelserna ar rena lojan! Vilka idiotiska fragor pa provet samt dessa praktiska prov, alla gor misstag dagligen i trafiken precis som i livet med den har ynglingen. Underlatta istallet for manniskor att leva i FRIHET i Verkligheten! Stoppa hjarntvatten i massmedia!

 5. Jaha

  Vapen? Farliga? Är du dum eller spelar du? Det är människor som är farliga.

 6. Som sagt ytterligare en gång vapen i sjig själv är inte farliga, men de blir farliga med att fel person håller i dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s