Håller tummarna att Sverige vinner!

Nu har Tre Kronor spelat färdigt alla grundspelsmatcher och de klarade det med beröm godkänt. Den enda matchen de förlorade var den sista mot Ryssland. Ryssarna vann med fyra två. 

Det sa PANG så hade ryssarna satt trean efter bara en kort stund så lyckades de peta in ett mål till. Ett tu tre skulle Sverige göra minst två mål för att vinna på mindre än två minuter. Det lyckades de inte med utan slutade som två i gruppen. Läs om matchen här på SvD eller här på DN. Vad som var lite märkligt i denna matchen var ändå att det kändes som om våra svenska pojkar hade greppet om matchen och att det var de som pressade ryssarna.

Redan på onsdag möter Sverige Slovakien, det ska bli spännande att se hur det går i den matchen. Om Sverige vinner den matchen möter de sedan Kanada eller Schweiz i den andra semifinalen.

De andra matcherna Sverige spelat nu i den senare grundomgången var mot Danmark och Finland. Mot Danmark gick det lite knackigt med den vann de till slut med fem två. Mot det andra nordiska landet Finland som är med så här långt vann svenskarna bara med ett mot noll.

Norge lyckades hålla sig kvar i A-VM genom att vinna mot Lettland, samtidigt som Österrike slog Ukraina. Mer om Norges match här. Däremot kommer både Österrike och Ukraina att flyttas ner till nästa division, de två nya nationerna som kommer att delta i VM i Kanada nästa år är Frankrike och Slovenien.

Detta innebar att Danmark slutade på tionde plats i tabellen och Norge på fjortonde plats. Vilken plats Sverige kommer att sluta på återstår att se, men vi kan alltid hoppas på att ta den ädlaste valören. Det vill säga vinna och stå överst på pallen och vinka i sina guldiga hjälmar. Först återstår några svåra matcher. Men hoppas kan man alltid.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänt, Sport

2 responses to “Håller tummarna att Sverige vinner!

  1. Filifjonkan igen! Det var 17 vad du har informerat dig här om ishockeyn inte illa alls Sveriges matcher är spännande men att de åkte på dingel av ryssarna var skumt på något vis? De förde ju matchen man trodde rätt länge de skulle ta det… men ok kul med lite nya lag i Vm i Canada nästa år.

  2. Jag vet inte men på ett eller annat sätt så kan det vara så att Sverige hellre ville möta dessa lagen är de som finns på andra sidan. Om de vunnit skulle de mött Finland en gång till, vem vet de kanske är lite rädda för dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s