Naturen håller andan

Många åkte söderut i onsdags till Cannes, där den sextionde filmfestivalen startade. Förvisso hade det kanske varit trevligt att resa dit ner för att bland annat se Norah Jones debut på vita duken. Filmen heter ”Blueberry nights” och hennes motspelare är Jude Law. Filmen går upp på de svenska biograferna i december. Läs mer om filmen och om filmfestivalen på SvD eller DN.

Jag gick av tåget efter en halvarbetsdag på det och kom ner till ett mulet Skåne. Sambon hämtade mig på stationen för att vi sedan tillsammas åka till mina föräldrar. Framme hos dem blev det skönsång eftersom pappsen passade på att fylla år just den dagen. Det blev en tidigt sänggående eftersom alla var lite trött utav olika anledningar. Men innan dess var det promenad genom trädgården och parken, bland annat för att se telefonkiosken som pappa byggt av spillvirke.

Igår var det Folk nykterhetensdag men också Norges nationaldag som de firade med pompa och ståt. De kungliga i Norge firade givetvis också, mer finns att läsa om det norska nationaldagsfirandet här.

Vi firade varken det ena eller det andra utan tog en tur med bilen i omgivningarna runt där mina föräldrar bor. Det är så vacker att färdas i skåneland denna årstiden, det är lummigt grönt och allt känns så fräscht. Efter hemkomsten anlände bror med familj och det var släktmiddag och alla njöt av mammas goda mat. När kaffet var uppdrucket och tårtan uppäten var det dags för oss att resa vidare till vårt egna boende i skåne.

Andra svenskar som var i farten i onsdags var Johan E Nilsson, han lyckades ta sig upp på Mout Everest. Denna man har tagit sig upp på många bergstoppar runt om i världen, hans projekt är att sig upp för även Vinson Massif i Antarktis. Därefter är hans projekt Seven summits slutfört. Läs mer om detta här.

Jag skulle nog vara glad om jag kom upp på en av vårt lands högsta toppar, Kebnekajse eller Åreskutan eller någon annan höjd.

Idag väntar vi på att solen ska lyssa med sina strålar, men det verkar som om molnen inte vill det, vi får se vilket. Naturen håller nu på att ta sats, det känns som om den bara står och väntar på att få kasta sig ut i full blom.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänt, Film och TV, Resor, Väder

2 responses to “Naturen håller andan

  1. jaha Kebnekaise har Filifjonkan varit upp på men fy och hu ,,underbart vackert men högt o läskigt småklättrande samt promenad på snötäckt kant. men ok nåt mer berg behövs inte för Filifjonkor men kanske för Akson då? Naturen har vräkt upp sig nu i Småland i alla fall det är bara blåklockor o prästkragarna som vi väntar in Allt övrigt har redan visat sig…

  2. Prästkragarna blommade redan hemma hos mamsen. De är så vackra och ståtliga där de står.
    Om det blir något berg att bestiga det får vi se i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s