Jakten efter mat slutade på ett Gästis

Hade det inte varit för sambons födelsedag igår så vet jag inte vad jag skulle gjort av den tråkiga dagen. Det regnade och ruskade, det var inte alls roligt att sticka näsan utanför dörren. Men sedan hände något det klarnade upp och fram på kvällen blev det helt ljuvligt och underbart igen.

Vid strax efter halv fem på eftermiddagen gav vi oss iväg för att hitta en trevlig restaurang att äta på. Det finns ett antal i omgivningarna men de flesta öppnade inte förrän vid arton, och det hjälpte inte oss eftersom vi var hungriga. Till slut åkte vi till det välkända Gästgiverit i närheten, de hade dessutom öppet och verkade trevligt det var dock på utsidan det.

Väl inne så fick vi sitta vid ett bord men dela på en meny och dryck fick vi be om. Sambon ville ha någon light dryck, det hade de inte, så vi drack isvatten. De som serverade verkade som yra hönor som sprang omkring och försökte vara roliga. Det som serverades på a la cart var verkligen annorlunda, vad sägs om storkyckling, vildsvin, välhängd T-bone samt lamm.

Jag valde kyckligen som skulle vara stor och sambon vildsvin, när maten kom in var det ingen stor kyckling utan snarare en mindre och vildsvin var just vildsvin. Ägaren kom fram och frågade hur det smakade, då vi sa att det inte var någon hit direkt blev han stött och gick med orden ”våra gäster brukar vara nöjda” i munnen. Men varför skulle vi säga att vi var nöjda om vi inte var det. Givetvis kunde de ta betalt för maten också, jag har ätit godare mat som kostat betydligt mindre.

Efter att intagit denna födan som smakade ganska gott men vi hade båda förväntat oss mer. Men vi åkte hem nästan mätta i magen och såg en film och förlustade oss på lite chips och popcorn. Filmen vi såg var Happy Feet, en rolig och underhållande tecknad film som jag kan rekommendera alla att se. Det blev många roliga skratt.  Sedan låg vi länge och pratade i skymningsljuset i närmare tre timmar. 

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Film och TV, Mat

4 responses to “Jakten efter mat slutade på ett Gästis

 1. Va trist det är när man går ut och äter och inte blir nöjd 😦

 2. curlingmormor

  Ja den där måltiden var nog ingen höjdare, och vad trist när de skall bli så där sura, fast ni kanske inte var de första som var missbelåtna!!!
  Tur att ni blev lite mätta i varje fall.
  Kramizzzz

 3. Aha ja du restauranger i all ära. Man kan surna till ibland faktiskt. äter nästan aldrig numera ute tycker det är äckligt man vet inte vad de gör med maten ju usch det har ju varit allmänt matsnusk på mindre o större ställen med de gör ju sina besök emellanåt
  Filmen happy feet är en lite pärla instämmer verkligen Lite myspys skadar verkligen inte..det blev ju en bra avslutning i alla fall där

 4. Vi äter en hel del ute. Det är både trevligt och avkopplande. Matsnusket tänker inte jag på då jag sitter och väntar på min mat. Jag måste anta att de sköter köket och att det är rent där det ska vara det. Om inte skulle man inte våga äta ut någonstans.
  Precis mellan att solen gått ner och det är mörkt ute, den tiden är nästan blå och magisk. Med andra ord en tid vi båda gillar att bara vara på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s