När kommer den optimala bilen?

Så var då den tredje bilen såld och levererad. Det känns verkligen skönt att återigen ”bara” har varsin bil. Den sålda bilen tjänade oss väl men det var dags att sälja den. Dels för att den börjat bli för liten men också för att det tidsmässigt var dags eftersom valet var att behålla bilen många år till eller sälja nu. Detsamma gäller för min lilla bil som jag kör fram och åter till jobbet.

Det är bara frågan vad vi ska köpa för bil istället. Jag har många olika alternativ men de bilarna som de visade på Häringe slott söder om Stockholm i fredags är nog inget alternativ mestadels beroende på priset. Läs mer om bilarna på Häringe slott.

Givetvis är det intressant att köpa en miljövänlig bil i synnerhet om man tänker på att bilar skräpar ner ganska mycket i naturen. Aspekterna är många, man måste kanske också se till hur bilarna tillverkas och hur mycket naturkostnaden är för att tillverka respektive drivmedel. Till exempel på hur många träd det behövs för att få energi nog att tillverka karossen. Vilka matrial man väljer att använda? Med mera, med mera. Det är inget lätt val alltså.

Nu verkar det också som om diesel ska vara ett mera naturvänligt drivmedel i jämförelse med vanligt 95 oktanig bensin. Denna intressanta artikeln om bland annat koldioxidustläpp läste jag på DN.

Åter till bilval. En Hummer tycker jag är alldeles för stor även om det är en ”babyhummer”, så här ser den ut. Sedan finns det bilar som jag tycker är på tok för små, som till exempel denna. Ja, det verkar som om det finns för många bilar att välja mellan. Det får bli plånboken som avgör vad det blir.

Fast det är inte riktigt sant eftersom jag vill att bilen är utrustad med bland annat farthållare, air-condition och automatlåda för att det är så skönt att glida fram med. Sedan måste den vara bränslesnål, miljövänlig och snygg!

Annonser

1 kommentar

Filed under Allmänt, Bilar, Miljö

One response to “När kommer den optimala bilen?

  1. ”Sedan måste den vara bränslesnål, miljövänlig och snygg!”

    Då blir det ju… ingen bil alls! Testa vara utan bil ett tag o se om det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s