En lugn tillställning med egen midsommarstång

Så var midsommarafton för detta året avklarat och för egen del blev det en alkoholfri tillställning så när som två ”sippar” Dry Martini. När vi väl kom fram till bror och hela släkten som väntade på oss var det dags för kaffe och jordgubbstårta, mums så gott det var. Under själva tårtätandet var det presentutdelning till svägerskan som fyller 40 den siste juni.

Det verkade som om hon blev glad för de två biljetterna till Singin in the rain. Som väntat fick hon även ett presentkort till Hasseluddens Yasuragi, det är bara hon som inte varit där ännu förutom barnen och svägerskans lillebror.

Ett tu tre kommer bror på att vi kanske skulle ha en midsommarstång också. Han försvinner iväg en kort stund och återkommer med två grenar som är ungefär två centimeter tjocka. Av dessa skapar han en midsommarstång som är ungefär lika lång som honom, knappt två meter. Då börjar andra i sällskapet att plocka blommor, gräs och en massa lövruskor som sedan binds på de klena grenarna och vips så står det en midsommarstång på gräsmattan.

Efter maten som bestod av grillat kött och en underbar potatissallad innehållande olja och bland annat getost. Den som inte var mätt efter den måltiden fick skylla sig själv. Efter att vila lite på maten var det så dags för att dansa runt den lövade midsommarstången.

Jag höll i kameran och fotograferade och filmade. Men det var inte lätt att filma när de skulle göra grodorna, jag skrattade så att jag nästan kiknade. Dessa filmer är endast för privat bruk och de som kommer att se dem är de som var med på midsommarfesten ingen annan om ni nu trodde att jag skulle lägga ut dem här. Bilder däremot kommer senare.

Vi lämnade festen vid midnatt och jag körde hem eftersom jag itne druckit något. Det var lite bilar ute och många ungdomar som raglade runt lite väl berusade men runt dem verkade det finnas någon som var någorlunda nykter.

I landet för övrigt har det varit lite olika olyckor och även några dödsolyckor, både i trafiken men också drunkningsolyckor. Göteborgspolisen säger att midsommar varit som en vanlig lönehelg, läs mer i GP. Även Hallands Nyheter skriver att det inte varit något utöver det vanliga, men att det dock varit många som fått en glasflaska i huvudet, läs mer i HN. I Kristianstadsbladet skriver man att det varit en stökig helg men att vädret dämpat en hel del, läs mer i Kristianstadsbladet.

Svenska Dagbladet som bara är nättidning idag, skriver att det många olycker förekommit runt om i landet men att de grova vårldsbrott varit få trots fylleri, läs på SvD. Dagens Nyheter skriver om att det har varit många svåra olycker och att det hittentills är tre döda i trafiken, läs mer på DN.

Antar att vädret gjort sitt till på många platser runt om i landet. Vi klarade oss utan regn, det kom ett par droppar totalt men mer var det inte. Bror hade tillverkat ett eget litet draperi att dra fram om det skulle börja regna men det slapp han göra. Vi satt ute hela kvällen och njöt av den svenska sommaren även om det var svalt.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Foto, Mat, Miljö, Samhället, Sjukvård, Traditioner, Väder

5 responses to “En lugn tillställning med egen midsommarstång

  1. Låter som om ni fick en härlig midsommarafton i kombination med födelsedagsfirande! Jag tror helt klart att regnet har haft en lugnande effekt. Därför passade det utmärkt att det började vräka ner fram på småtimmarna! Många begav sig säkert hem då och avslutade festandet.
    Ha en fin midsommar dag!

  2. Midsommar är midsommar och det är verkligen så ursvenskt 🙂 Vi hörde Små grodorna lite på avstånd och att se alla dessa människor på filtar i gröngräset och picknick-korgen och alla söta barn….Det är så mycket sommar 🙂 Ha en skön söndag, kram

  3. Vattenplaning råkade dottern ut för… det gick bra.

  4. Miss Terious

    Det lät som en härlig midsommar. 🙂

  5. Hm ja vädret var gräsligt i Småland spöregn hela dagen. Så det var lungt här med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s