En lyckad dag!

Igår kom vi äntligen till Pelle Svanslös lilla stad. Men vi var lite oroliga för vädret eftersom det så ut att komma hur mycket som regn men inte en droppe kände vi av.

Vi började vår tur med att besöka Linnés Hammarby, den platsen där Linnné tillbringade sina somrar. Det var så att Linné ville dra sig undan allt buller och stök i Uppsala och njuta av lugnet på landet. Det var därför han köpte Hammarby. Han hade även privatlektioner här och ibland vandrade han runt iförd endast nattskjorta eftersom naturen inte väntade på puder och peruk.

Tyvärr var vi alla missnöjda med besöket på Hammarby. Vi hade alla förväntas oss mera av det. Platsen kändes mest förfallen visst var husen i bra skick men trädgårdarna med blommor och andra växter var inte mycket att hurra över. Hade vi vetat att det var så igenvuxet eller att de inte skött om odlingar och planteringarna hade vi inte åkt dit.

Nästa plats vi besökte var Linnés trädgårdar inne i stan. Denna platsen är en rekonstruktion över Linnés Botaniska trädgård och hur den såg ut i mitten av 1700-talet. Det var på denna platsen som Linné gjorde sina iaktagelser men också där han undervisade sina elever.

Vi var alla överraskande positiva till Linnés trädgårdar. Fast den är lite och på en mindre yta var det en upplevelse att vandra runt bland alla växter och blommor. Jag hittade till och med en vacker passionsblomma som blev väl dokumenterad.

Efter besöket i trädgården knorrade våra magar och det var dags att gå på jakt efter mat igen. Det vi fastnade för var en trevlig Grekisk restaurang nere vid vattnet. När våra magar var mäta av både förrätt, huvudrätt och efterrätt fortsatte vi vart äventyr i staden.

Nästa plats att besöka var domkyrkan. Fast den var inte så svår att missa eftersom den låg precis vid sidan om där vi parkerat bilen för att gå på jakt efter mat. Vi körde de hundra meterna runt några hus för att komma fram till framsidan av den stora kyrkan med två ståtliga torn.

Jag gillar att gå inne i kyrkor i synnerhet stora kyrkor de är så pampiga och maffiga men ändå råder det nästan total tystnad i dessa stora kyrkor. Så var det även i denna stora kyrka, det var nästan tyst, så jag gick runt och tittade i de flesta språng och bara njöt av stillheten. Satt även en stund och filosoferade över livet.

Sedan kom vaktmästaren med den ”lilla” nyckeln och ville låsa kyrkan så det var bara för oss att gå. Därefter var det bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. Trötta och utmattade efter en lång dag med många intryck avslutades dagen med varsin glassbomb.
Återkommer längre fram med några bilder, har ännu inte själv sett dem eftersom kortet ligger kvar i kameran.

Annonser

7 kommentarer

Filed under Allmänt, Förr i tiden, Miljö, Samhället, Traditioner, Utställning, Väder

7 responses to “En lyckad dag!

 1. Det var väl kul, att dagen blev lyckad och att inte regnet vräkte ner 🙂 Det kommer idag istället. Ha de gott!

 2. Miss Terious

  Nu har jag också varit ute och rest eftersom du dokumenterade resan så bra. Jag har också en domkyrka med två torn i min stad, jättefin. Kommer du på var så säg inget, anonym som jag är.
  Ha en skön onsdag nu.
  Kram 🙂

 3. Vilken härlig dag! En sådan hade passat mig perfekt. Tycker också om att besöka olika kyrkor. En som dock var en besvikelse var Notre Dame som jag tycker är mörk och egentligen inte speciell alls… Någon domkyrka finns inte hos oss utan då får man köra några mil norrut för att hitta en!
  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram

 4. Ah…Uppsala min älskade stad..uppvuxen där och Uppsalastudent som man är klappar hjärtat alltid lite extra när staden kommer på tal. Hoppas du har det bra idag/kram!

 5. Har bara varit i Uppsala i anslutning till studentorkesterfestivaler…och då har man fokus på annat, inte så mycket sevärdheter 😉 Men man kanske skulle turista lite nu?

 6. curlingmormor

  Du ser ut att ha haft en härlig dag och tur med vädret, helt perfekt!!!!
  Kramizzzz

 7. Ja det där med förfallet stämmer bra det men Linnés Råshult där är det lite bättre men ändå inte som man tänker att det skall vara så himla litet alltihop och inte så mycket i blomväg, Och ja kyrkor är maffiga och svala på sommaren om det är varmt det finns så mycket vackert silver och träskulpturer väggmålningar och ja lite av varje att titta på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s