Kast med liten melon, ny olympisk gren?

Nu ska kanske bowling, golf, rugby,sqaush och/eller skateboard bli nya olympiska grenar på de Olympiska spelen. Eller varför inte vattenskidor, det skulle vara roligt om just den sporten skulle bli en os-gren. Mest för att det är roligt att titta på men också för att bror samt brorsönerna är duktiga i just denna sport.

Nästa vecka träffas den internationella olympiska kommittén för en session i Guatemala City för att rösta om hur sommarprogrammet ska se, det vill säga vilka sporter som ska vara med. Redan till 2012 kastas baseboll och softboll ut, vilket IOK beslutade redan 2005. Vid nästa veckas möte finns det fler sporter som hänger löst bland annat Modern femkamp skulle jag tro, med tanke på att det inte finns så många utövare numera. Även några cykelgrenar hänger löst med tanke på alla dopingskandaler inom sporten.

Det verkar som om kommittén ska skapa ett moderna spel med fler sporter som attraherar de yngre, därav skateboard. Redan har vinterspelen föryngrats genom att snowboarden gjorde entré.
Bandy som många velat se som en olympisk gren verkar få lägga sin försök till att få bli det på hyllan. Vilket jag tycker är lite synd med tanke på hur bra Sverige är på just bandy.
Läs mer om detta här!

Personligen tycker jag att de ska låta Modern femkamp finnas kvar på det olympiska programmet, men att det skulle kunna göras något åt alla cykelgrenar. Varför inte stänga av alla cykelgrenarna över ett eller två olympiska spel. Annars är det bara att låta alla dopa sig då är det på lika villkor. Att Modern femkamp bör finnas kvar är att det är en sport som alltid funnits med och att det är en lite annorlunda sport.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Sport

4 responses to “Kast med liten melon, ny olympisk gren?

 1. Det är nog inte fel att förnya spelen något. Samtidigt vill jag att klassiska grenar ska finnas kvar! Golf ligger ju nära till hands men även tennis. Fast spelen kan ju inte bli hur stora som helst, eller kanske;-))
  Ha en bra dag!

 2. Miss Terious

  Det är kul om spelen förnyas lite.
  Kast med stövel är min favorit, hoppas den kommer med. 🙂
  Ha det gott.

 3. Tittar in och önskar dig en trevlig fredag!
  Ha det så bra och kram!

 4. Filifjonkan funderar ja cykel är ju verkligen ett dopingnäste man läser ju ideligen om dem.De kan stänga av dem precis som du sa instämmer men det är i så många grenar det fuskas så man blir mörkrädd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s