Snart dags att skriva på pappren

Om ungefär en timme ska vi åka och skriva på pappren för lägenheten som vi ska köpa. Det är lite spännande. Det är inte första gången som jag köper lägenhet så jag antar att det kommer att vara på samma vis som de tidigare tillfällena. Inga direkta överraskningar, antar jag.

Det är mest att de ska ha våra namnteckningar på några papper sedan får vi ett kontonummer dit vi ska betala in tio procent av köpesumman inom sju dagar. Vi ska komma överens om när tillträdet ska ske, vilket troligtvis kommer att vara den första september. Det innebär att det är mindre än två månader dit, autsch! Det är snart.

Gissa om det finns mycket som ska hinnas göras innan dess. Packa med mera, denna lägenheten ska tömmas på lite pinaler för att ”stilas” för en visning någongång (när vet jag inte). Sedan ska även denna lägenheten som vi bor i nu säljas.

Mäklaren som vi ska köpa den nya lägenheten genom kommer att sälja denna vi bor i nu. Misstänker att det är lite enklare att göra på det sättet. I synnerhet när mäklaren vi träffade verkade mycket sympatisk. Enligt honom ska det inte vara några problem att sälja den vi bor i nu eftersom det är ett eftertraktat område, enligt honom.

Annonser

6 kommentarer

Filed under Allmänt, Boende

6 responses to “Snart dags att skriva på pappren

 1. Grattis till ert nya boende! Hoppas allt ska bli så bra så. Er gamla lägenhet blir säkert såld snabbt – det brukar inte vara några svårigheter att sälja bostäder nu!
  Lycka till!
  Kramar

 2. Nytt och förändringar är alltid spännande. Dottern har också skrivit på sin första egna lägenhet idag.

 3. Hej Akson.
  Så ni slog till och köpte en. Grattis till er då så kul med förnyelse och nya möbler med kanske… nya gardiner.. ..Hoppas det blir bra för er då. Ja idag verkar lätt att sälja har en väninna som säljer sitt hus och det är budgivning för de är fler som vill ha huset så priset stiger i rekordfart sa hon. Kanske blir det lika för er hoppas det.

 4. Kul att ni slog till! Ibland går det undan….

 5. curlingmormor

  Härligt med nytt boende, men det är mycket praktiskt runt om. Men ett stort grattis svänger jag iväg med!!!!!!
  Kramizzzzz

 6. Morrn Akson…. ja du stegar det är inte bra det var för säkert 2 månader sen men det hör ju inte hit. Vad gör du uppe vid denna okristliga tid då? Mina elaka ben väcker mig så det är bara att peta i sig sin morgondos med medicin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s