Inga bilder i regnovädret

Nu varken regnar det eller blåser vilket innebär att vi är precis i mitten av stormens öga eller att stormen bedarrat och dragit vidare. Efter att läst nättidningarna var det enkelt att konstatera att det var det sistnämnda som tur.

Att vara i mitten av stormen har jag bara upplevt en gång i mitt liv och det var när stormen Gudrun drog in och ett tu tre var det knäpptyst precis som om det inte blåste överhuvudtaget men som sagt vi var i stormens öga. Tystnaden varade i en evighet kändes det som men tidsmässigt skulle jag tro att det bara var några minuter, jag har inte en aning om hur länge det varade eftersom ingen tittade vad klockan var.

Gårdagens regn var minst sagt intensivt och det blåste rejält. Vågorna på havet rullade på ordentligt och det var stora vita gäss på vågorna. Vad jag kan se i tidningarna har det inte uppstått så många matriella skador som man befarade då det varnades för ovädret. Läs i DN, SvD och/eller den lokala tidningen Ystads Allehanda om regnovädret.

Igår när vi var ute och körde en runda för att se om det var möjligt att eventuellt ta några bilder på stormen, vilket vi kunde konstatera att det nog inte var så lämpligt att göra om vi inte ville ha en vattenskadad kamera och det var ingen av oss så intresserade av. När vi stannade på en mack för att få lite regnskydd såg vi att det var bio på kanske världens äldsta ännu fungerande biograf. Men eftersom vi var hungriga så avstod vi från det. Men denna veckan kanske det blir ett besök på denna hundraåring. Läs mer om bion i tidningen.

Även Formel 1 tävlingen på Nürburgerring i Tyskland blev en regning tillställning. Hamilton startade i loppet och hamnade för första gången utanför pallplacering och utan poäng i en VM-deltävling. Hamiltons stallkamrat i McLaren Alonso vann gårdagens race. Men Kimi kom inte i mål på den regntunga banan. Läs mer om tävlingen i DN eller Aftonbladet.

Det var bara ett team som hade förutstått att det skulle regna på Nürburgerring. Det var Spyker-teamets förrare Markus Winkelhock som åkte runt på regndäck och lyckades så sett starta från bästa position då det blev omstart efter ett uppehåll på tjugotvå minuter. Men han lyckades inte behålla den ledningen utan fick bryta liksom Räikkönen gjorde.

Annonser

9 kommentarer

Filed under Allmänt, Bilar, Foto, Sport, Väder

9 responses to “Inga bilder i regnovädret

 1. Morrn Akson… Stormens öga ja det är en kuslig känsla som uppstår man känner hur nackhåren reser sig och det är bara en kort stund som du sa sen brakar det löst igen otäckt, Ja fota gick inte igår urk den hade blivit förstörd det är för dyra grejor för att chansa..
  Hmm ja gamla biografer andas nostalgi och brukar också vara speciella har varit på en uppe i Shlm för en evighet så jag minns inte namnet ens det var så där rött sammetstyg överallt kristallkronor och fint värre på väggarna med lite typ medaljongtapet,
  Ja rejset vart ju omstartat igår något rörigt med regnet de chansar nog på uppehåll tror jag men det håller oftast inte.Jaja ingen dog ju den gången i alla fall vad skall du roa dig med idag då?

 2. Det har varit en annorlunda sommar och idag är det rejält blåsigt här. Ha det så bra, kram

 3. Visst är sommarvädret helt galet kasst, men vi har tagit tjuren vid hornen och hittat på en massa andra saker på semestern som inte är så väder beroende. Jag hittade en hemsida (www.eventguiden.se) som gav oss massor av inspiration! 🙂

 4. Hej på dej, här blåser det som sjutton idag men solen är framme så det är inte alltför tokigt ändå..tvätten torkar på ett kick! Ha en fin dag och kramis!

 5. Hu…vi körde hem från Trelleborg i går i regnet, det var inte kul! Hoppas att det har lugnat ner sig nu!

 6. Det regnade rejält när vi åkte ifrån Berlin men då var det ju ok! I dag har det varit väldigt omväxlande här vilket inte är lika trevligt som det låter…
  Kram!

 7. curlingmormor

  Vi har haft en strandendag idag, fortfarande lite svalt i vattnet, men man är väl viking *skrattar*???
  Kramizzzz

 8. Miss Terious

  Lät ruggigt det där med stormens öga. Här har det regnat lite men inte blåst. Däremot är det sviiinkallt ute, känns som höst.
  Låna boken du, lovar att du blir genomsvettig när du läser den. Gaaah!
  Ha det gott. 🙂

 9. Mors Akson ….
  heheh ja vi hann mycket… går fort att köra du vet. I ärlighetens namn så var det inte en björn utan ett gäng renar som skrämde slag på oss de kommer ju rusandes som en buffelhjord bara rakt mot en,, sen 3 meter framför en när man kalkylerar med döden och hoppas man betalt sin olycksfallsförsäkring så delar flocken sig åt båda hållen och liksom rinner förbi en..
  Man kollar om manlever på darriga ben så är lugnet återställt. Men visst det är vackert där uppe så enormt.. Hoppas din dag varit bra idag med…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s