Giltigt körkort ett måste

Tidskvalificeringen inför Ungers Grand Prix i morgon är nu klar. Det är McLaren-föraren Alonso som tog pole-position före sin teamkamrat Hamilton. Kimi som kör för Ferrari startar från fjärde position, hans stallkamrat startar från fjortonde plats. Läs mer om detta här.

Alonso har två poäng mindre än Hamilton så jag misstänker att det blir en riktig fajt om de åtråvärda poängen i morgon. Det skulle vara roligt om de båda Ferrariförarna Räikkönen och Massa skulle ta en dubbel i Ungern och på så sätt jämna ut tabellen.

Med helgens tävling i Ungern återstår det sju tävlingar innan Formel 1 cirkusen avslutas för denna säsongen. Den 21 oktober går den sista VM-deltävlignen i Sao Paulo, Brasilien. Antingen är det redan då klart vem som blir VM eller så blir det spännande hela vägen intill mållinjen i Sao Paulo.

Den gamla motoracinglegenden Nelson Piquet, liksom hans fru Viviane har blivit av med sina körkort. Läs om familjen Piquet som numera är körkortslösa. Kanske inte så konstigt att en förre detta racingstjärna kör fort, men att göra det utanför tävlingsbanan är dumt.

Även den svenska rallyföraren Per-Gunnar Andersson är körkortslös. Detta hände då PG Andersson körde över 120 km/h på en 90-väg. Nu riskerar Andersson att missa några VM-deltävlingar i rally eftersom föraren måste ha körkort för att delta, fast det är inte ett krav i alla länder. Läs mer om detta här.

Det måste vara svårt för de som är vana att köra fort att hålla giltiga hastigheter som vi vanliga måste göra. Fast å andra sidan tycker jag att det låter som en bra tanke att förarna vid alla motortävlingar måste ha ett giltigt körkort. Det kanske hindrar dem något från att köra fort på de vägarna där vi vanliga håller till. Det är möjligt att de kör bättre och har bättre kontroll på sina fordon än vad medelSvensson har. Fast det är just det som är problemet tycker jag.

Om Rally Svensson kommer framfarande på en vanlig väg med perfekt kontroll över sitt fordon hänger Vanliga Svensson på och PANG säger det med dunder och brak. Kanske lite överdrivet. Men det är många fartgalningar ute på våra vägar som inte borde vara där.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Bilar

5 responses to “Giltigt körkort ett måste

 1. Miss Terious

  Det är så roligt att läsa din vurm för motorsporten.
  Jag gillar STCC och BTCC. Har större delen av mitt liv drömt om att bli rallyförare och i brist på det kartläsare. Men se det bidde inget av det så jag följer det på teve istället.
  Kram 🙂

 2. Filifjonkan hejar.
  Färdigstruket och tv står på bakom ryggen lyssnar med ett öra och ser med ett öga,,,ja det är ju rätt bra om de har sina körkort herrarna som kör race. Men lagen skall vara lika för alla så det går så om man kör för fort bland Svenssons annars kan jag hålla med dig i resonemanget ang förare av racerbilar Ja Nelson Piquet hade man glömt åtminstone jag Minnet är lite anfrätt numera du vet. Ha en bra dag skall jag ha med.

 3. Husse är fullständigt galen i Formel-1 så gissa var han sitter nu;-)) Som hur han njöt när vi besökte Nürnburgring. Visserligen var det inget lopp när vi var däår men ändå… Själv var jag i Monte Carlo när jag tågluffade och besöket sammanföll med tävlingen. En trevlig slump!
  Kram!

 4. Så ni stannade inte så att ni kunde ta några varv på ringen. Enligt min bror ska det vara en otrolig upplevelse.

 5. Nej, vi besökte bara utställningen och vandrade på banan. Dessutom körde vi med bill upp och tittade vid någon kurva men sedan blev det inte mer! Mer och mer! Entrén gick på 500 kronor per person! Vad gör man inte för sporten;-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s