Varm, varmare…

Snart är denna söndagen slut. Äntligen fick jag sova och har känt mig utvilad hela dagen. Fast det blev tolv timmars sömn av det, det var å andra sidan värt det.

Dagen idag har jag sett ett ganska tråkigt Formel 1 lopp från Ungern. Det var ett händelsefattigt lopp tycker jag. Poleposition hade Hamilton istället för Alonso som blev straffad genom att han i tidskvalet ”slöade” så att Hamilton inte kunde göra ytterligare ett försök att så Alonsos tid som var den bästa. Läs mer om detta här. Detta straffade Alonso genom att han fick starta från sjätte plats.

Det är ganska uppenbart att Alonso och Hamilton inte går så bra ihop. Innan tävlingarna från Ungern visades en film som gjort för att försöka visa på att de båda förarna samsas fast de tävlar om allt. Slutscenen i den filmen såg man Alonso och Hamilton sitta och svettas i en varm bastu. Då ser man en hand som vrider upp värmen ytterligare lite. Det är Hääkinnen som ligger på den översta laven och ser helt oberörd ut. Jag hoppas att denna filmen kommer att visas som reklam för Mercedez. Den var rolig och det var inte svårt att förstå budskapet i filmen.

I kväll har vi sett en bra film, Under Toscanas sol, kan verkligen rekommendera den. Om man gillar lågmälda filmer med vackra vyer.

Under dagen har det varit varmt och skönt och vad jag förståt ska det bli ännu varmare några dagar till. Mer om den svenska värmeböljan. Värmeböljerna är numera tre till tretton dagar jämfört med att de på 1880-talet endast varade en och en halv dag. Läs mer om denna studie gjord av det schweiziska SMHI. Undrar vad som kommer att hända i framtiden. Ska det bli varmare eller kallare klimat?

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Bilar, Film och TV, Sport, Väder

4 responses to “Varm, varmare…

  1. Men 1880-talet var slutet på den lilla istiden. Då var det flera, ungefär 3 grader kallare än 600-1000 år tidigare. Temperaturen åker berg-o-dalbana historiskt, och den förändring vi haft de senaste hundra åren ser helt ut som förändringar tidigare i historien.

  2. Förresten (det såg jag inte) är det en jättebra slutsats du har sist. Det kan bli både varmare och kallare framöver (mest troligt utifrån en solaktivitetsteori som, i motsats till vad många påstår, är mycket trovärdig är att det inte blir varmare under kommande 25 år).

  3. Godmåndagmorgon.
    Vaket varmt inne sovit illa Ja det är riktigt bjäbbigt mellan herrarna racergossar.Undras hur det skall sluta.
    Ja söndagen var seg för mig med men idag blir det hett tydligen är redan på gång tempen rusar uppåt här redan solsken med.Semesternär slut för många bloggare har jag läst många känner sig inte upplagda alls för att gå till jobben och det minns man ju hur det var Första dagen efter semestern var det lätt rörigt.
    Nåväl du får ju ha en bra dag i dina flyttbestyr.

  4. Jag säger som Magnus, vädret har ju varit både varmt och kallt på olika delar av världen så det är väl ingen sensationellt oavsett om det bli varmare eller kallare. Ha de gott, kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s