Party Party!

Idag är det stort firande. Jag har idag bloggar precis ett helt år. Visst det har inte blivit så många inlägg denna månaden mestadels på grund av flytten men också eftersom jag varit upptagen med att fundera över livet.

Det har varit ett intressant år med många olika inlägg. Tyvärr har jag på sistone varit mycket dålig på att lägga upp bilder som jag tagit. Det ska bli bättring på den fronten.

Så en lite tillbaka blick på vad som hänt sedan i lördags. I lördags mitt på dagen åkte vi till den äldsta brorsonens skola för att få vara med då den anordnade öppet hus för föräldrar och andra.

Först träffade vi O i full action vid entrén där han sålde vårrullar och dricka. Inne i foaljen stod hans klasskompisar, mestadels tjejer, och sålde kakor och bullar. Svägerskan hade bakat laktosfria kanelbullar och sockerkaka vilka vi givetvis köpte för att fika på när vi kom hem.

Vi följde sedan med O till hans sal tillsammans med hans pappa och yngre bror som slutit upp. Vi visste att vi skulle få vara med då de skulle dissekera ett hjärtslag det vill säga ett grishjärta med tillhörande lungor och luftstrupe. Vad vi inte visste var att vi vuxna även fick dissekera hjärta och lungor samt luftstrupen.

Alla vi tre vuxna lätt den yngre pojken skära med skalpell i hjärta och lungor. Tillslut var vi alla fyra delaktiga i stumpningen av det som tidigare varit hjärta och lungor på en gris. Vi fick även en slang att föra ner i luftstrupen för att blåsa upp de döda lungorn, det var lite funny att se de döda lungorna blåsas upp som ballonger för att sakta låta luften pysa ut.

Summa samarium blev lördagen en bra dag trots att det regnade småspik.

I eftermiddag har vi haft besök av en ledig pojke som även han dissekerade i lördags. De blev lediga idag eftersom de gått i skolan på en lördag. Vi gjorde det han tycker är roligast, tror jag, nämligen att spela Mah-Jong. Vi vann varsin gång innan det var dags för honom att cykla till tennisträningen.

Hösten är här och har visst bestämt sig för att stanna också.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Boende, Djur

4 responses to “Party Party!

  1. curlingmormor

    Hugaligen, det där låter inte kul, tur att jag inte var med. Men ändock naturligtvis intressant och skoj att se vad de håller på med på skolan. Öppet Hus brukar alltid vara trevligt.
    Kramizzzzz

  2. Grattis på ettårsdagen! Hoppas att du fortsätter att skriva länge till!
    Kramar!

  3. Hu….vi fick dissekera en strömming när jag gick i skolan…

  4. Och grattis på ett års-dagen förstås!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s