Stora reklampelare

Europas modernaste arena ska byggas i Solna och plats upp mot 50.000 och 60.000 personer. Denna nya stora arena kommer att vara klar 2011-2012. Swedbank står för 153 miljoner av kostnade för att bygga denna jättearena som kommer att ligga ungefär 800 meter från där Råsunda ligger. Totalt beräknas arenan kosta 1,9 miljarder kronor att bygga. För att banken betalar dessa miljoner kronor kommer arena att heta Swedbank Arena fram till och med år 2023.

Det finns redan en Swedbank Arena. Den ena ligger i Örnsköldsvik och där spelar MoDo sina hemmamatcher.  Den andra Swedbank Arena är redan under byggnation i Malmö och väntas vara klar 2009. Under 2008 kommer även en Swedbank Arena att byggas i Västerås. Läs mer om de nya Swedbank arenorna i SvD och/eller DN.

För mig verkar det lite konstigt att det finns så många arenor runt om i landet som är byggda med reklampengar. De andra arenorna jag kommer på just nu är Cloetta Center i Linköping, Kinnarps ”något” i en stad jag inte kommer ihåg. Om några år kommer det att finnas fyra stycken Swedbank Arena runt om i vårt avlånga land.

Jag blir lite fundersam över hur vi ska kunna hålla isär alla dessa arenor med samma namn. Å andra sidan kanske det inte är så svårt, det återstår att se.

Gogglade och kunde konstatera att Kinnarps Arena ligger i Jönköping och att HV71 spelar sina hemmamatcher där. Hittade även att det finns något som heter Läkerol Arena som ligger i Gävle, där spelar Brynäs sina hemmamatcher. I Karlstad finns Löfbergs Lila Arena där Färjestaden spelar. FM Mattsson Arena ligger i Mora, Skellefteå Kraft Arena ligger i Skellefteå. Coop Arena hittar man i Luleå, Nobelhallen i Karlskoga, E.ON Arena i Timrå samt SkyCom Arena i Umeå.

Annonser

1 kommentar

Filed under Allmänt, Sport

One response to “Stora reklampelare

  1. Hej igen
    Ja jag hörde om det här jippona det blir inte lätt hålla isär det antagligen. Kanske spelare åker till fel stad för en match.Här stundar många spännande incidenter skulle Filifjonkan tro Murfys lag finn ju alltid med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s