Samlat energi!

Idag har jag tillbringar några sköna eftermiddagstimmar på Djurgården. Solen sken och det var helt underbart. Jag hade tänkt att jag skulle tillbringa några timmar på det stora förrådet och sortera vad som ska hit och vad som ska lämnas på tippen, återvinningscentralen heter det med lite finare ord.

Sambon övertalade mig att vi behövde komma ut och röra lite på oss eftersom det var så vackert väder. Sagt och gjort så tog vi bilen och åkte till där Hindertimmen gick i lördags. Det var inte mindre vackert idag. Solen lyste och värmde oss i den kalla vinden. Nere vid strandkanten lekte det ett antal barn som antagligen var där med sitt dagis eller förskola som det så vackert heter numera.

När vi kom ner till strandkanten började nordanvinden dra i och vi började båda frysa. Vi vandrade vägen tillbaka och in på en lite promenadstig. Där växte det massor med ekar, lönnar och lite andra lövträd samt lite granar och tallar. Området är ett populärt rekreationsområde eftersom det var en helt del människor ute och rastade sina hundar. Några var bara ute och strövade/promenerade andra joggade eller sprang på den mjuka sköna skogstigen.

Nere vi sjökanten satt vi länge och njöt av solens strålar som värmde oss. Vi satt och småpratade och samlade energi inför den mörka vintern som närmar sig med stormsteg.

Idag är det sjuttiofyra dagar kvar av detta året så om sjuttiofem dagar är det nytt år. Det känns som om det är hur många dagar som helst kvar men det kommer att rusa fram fort. Vips ett tu tre så är det först jul sedan nyår.

Annonser

7 kommentarer

Filed under Allmänt, Djur, Nyårskalendern, Traditioner, Väder

7 responses to “Samlat energi!

 1. curlingmormor

  Det låter som om ni fick en härlig dag. Räkna dagar ska man inte göra, blir ju riktigt stressad när man kikar i almanackan. Om några veckor är det första advent!!!!!
  Kramizzzz

 2. Vilken strålande dag du haft. Jag kunde känna den i din text. Mysigt… Tror jag ska ta en sådan tur till helgen med barn och hund, men då har det väl börjat blåsa upp till kuling, men vad gör det. Finns väl bara dåliga kläder inte dåligt väder?

 3. Det gäller att passa på och vara ute fina höstdagar. November kan ju bli betydligt gråare och då passar det bättre med inomhus aktiviteter! Men sedan kommer advent och lyser upp! Det gillar jag!
  Kram och god natt!

 4. Godfredag på dig.
  Låter som du haft en härlig bara vara människadag, Sådana är bra för själen. Kallt var det igår men såg också att du shoppat adresser till jul halva bloggen har gjort det igår visst, Sjuttiofyradagar kvar idag 73 och ca 40 dagar till advent ungefär,Dags se över sina stakar kanske shoppa nya till något fönster fniss.
  Ha en skön fredag med dig också, Vi syns

 5. Dom här vackra dagarna är ett måste även om det blåser genom märg o ben men jag tror att det är nyttigt faktiskt. Joda, veckorna rusar iväg och man har fullt schå att hänga med. Ha de bra, kram

 6. Och 65 dagar kvar till julafton 🙂

 7. Ja man får passa på att samla på sig lite solljus nu inför vintern…(sa hon som hållt sig inne hela dagen och jobbat som en förgiftad råtta…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s