Hoppas att antibiotikan verkar snabbt!

Idag har jag varit på vårdcentralen och fått antibiotika. Alltihopa började redan igår kväll då jag vid elva-snåret på kvällen upptäckte att jag nästan hade fyrtio graders feber. Jobbigt värre, men efter det att jag fått i mig febernedsättande somnade jag och sova nog ganska gott i några timmar tills jag vaknade igen vid två-tre inatt.

Då när jag vaknade mitt i natten kände jag mig hur pigg som helst. Men det varade i ungefär tio minuter. Efter att legat på soffan och surfat runt lite gick jag och la mig igen och fortsatte lyssnandet på den pågående ljudboken ”Hembiträdet” av Marie Hermansson. Framemot sextiden på morgon somnade jag nog igen och sov till strax innan åtta.

Strax innan åtta vaknade jag och var vrålhungrig och hade hur ont som helst i halsen. Jag gick upp gjorde en stor mugg te med honung i samt en skiva formfranska med becell. Det gick inget vidare att svälja, det var till och med svårt att svälja teét och brödskivan ska vi inte prata om.

Då klockan passet halv nio och nästan hela brödskivan var uppäten samt teét uppdrucket ringde jag Vårdcentralen och fick en tid tjugo över tio. Eftersom jag inte kunde tänka mig att höra själv eftersom jag är yr och har ganska mycket feber trots två Panodil. Återstod bara att sambon fick köra mig, denne som gått och lagt sig sent för att jag verkligen skulle somna igår kväll. Sambon sov djupt då jag redan första försöket lyckades med väckningen.

Då jag kom till Vårdcentralen fick jag vänta en lite stund innan läkaren som jag uppfattade hette Ali Ben Hur kom och hämtade mig. Läkaren frågar vad som är fel och hru det känns. Sedan ska han titta i halsen och kan bara konstatera att han måste ta prov långt ner i halsen med långa tops. Första gången han gör det klöks jag andra gången håller jag på att vända hela magen upp och ner men lyckas på ett eller annat sätt att undvika det.
Åter fick jag vänta fem minuter på att provet ska säga om det är halsfluss eller ej. Jag blir inkallad igen och Ali talar om att jag inte har halsfluss, men att jag ska gå till labbet och lämna prover.

Hissen upp till nästa våning och sitta i kö för att lämna lite blod till proven. Det blir min tur och då jag tar av mig jacka och tröja håller jag på att säcka ihop och allt snurrade runt runt. Snabbt hittade jag stolen och kastade mig ner i den.
Då hon skulle försöka hitta något att sticka i i armvecket hittade hon inget, då jag erbjöd henne den andra sidan tittade hon på mig och sa att vi tar det i fingret istället. Sedan mjölkade hon ut de dropparna hon behövde för att ta de tre proven som Ali ville ha svar på.

Eftersom jag visste att det skulle ta femton till trettio minuter gick jag ut till bilen och pratade en stund med sambon. Det var skönt ute och kände mig genast lite piggade. Efter en stund ute tog jag mig upp igen och väntade en kort stund i väntrummet innan jag blev inropad.

Vad jag förstod av det läkaren sa var att jag hade väldigt höga värden och det tydde på att det var baktriellt så jag fick antibiotika. Så nu hoppas jag att dessa tabletterna verkar fort eftersom vi ska vara på Oscarsteatern i morgon kväll och se ”Singin in the Rain”.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Böcker, Boktips, Mat, Sjukvård

5 responses to “Hoppas att antibiotikan verkar snabbt!

 1. Bra att läkarna är nogranna, hoppas du snabbkyrar dej..

 2. Hoppas att du kommer iväg på teatern i morgon. Det brukar ju kunna vända ganska snabbt när man får antibiotika.

 3. curlingmormor

  Det var väl för väl att du kom iväg till VC och att du fick antibiotika. Krya på dig nu och så håller vi tummarna för att du kan komma iväg på teatern imorgon.
  Kramizzzz

 4. Åh, vilken otur att få halsfluss just nu. Men det var ju bra att du fick penicillin så snabbt. Förhoppningsvis hinner det hjälpa lite tills i morgon!
  Krya på dig!
  Kram

 5. Amanda

  Jag har en svullen fotrygg så jag måste också ta antibiotika (har antagligen kommit in bakterier vid min stortå och på så sätt svullnat upp hela fotryggen) sa ialf jourhavande läkare och en fotspecialist. Så jag måste ta det i 10 dar nu 😦 har problem med att svälja dom hela så jag måste dela eller mosa samt lägga i vatten 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s