Storm och oväder

Nu är det dåligt väder över de brittiska öarna igen. Det var så sent som i somras som det regnade offantliga mängder över mestadels England. Nu är det inte bättre än att det är stormoväder som dragit in över Europa och Storbritannien. Det är stormbyar som orsakar stora tidvattenvågor dessa rullar in över östra England och Skottland. Ändå hade man befarat större tidvattenvågor, de som kom var tjugofem centimeter mindre än vad som förutstpåtts. Trots detta ligger många byar under vatten, det är vatten på vägarna och på ängarna. Inga hus ligger under vatten, ännu.

Europas största hamn som ligger i Rotterdam stänger man den gigantiska vågbrytaren för första gången sedan den konstruerades på 1990-talet. Först idag, fredag, vid 17-tiden tror man sjötrafiken ska komma igång igen. Då öppnas åter igen de 360 meter breda ståldörrarna som utgör vågbrytare.

I Holland har övervakningen av vallar med mera ökat, dammluckor har stängts. Så mycket som en tredjedel av Hollands areal ligger under havsytan och skyddas med hjälp av vallar. Stigningen av havsytan förutspås att bli 2,84 meter. Läs mer om ovädret på SvD eller DN.

Dessa stormvindar nådde i natt Sverige men i avmattad styrka. SMHI varnar för årets första riktiga snöfall, detta kommer att ske i Svealand och i Götaland.

SMHI har gått ut med en klass 2 varning över Halland. Där kommer det att blåsa ordentligt idag men det är också en varning för högt vattenstånd i samtliga Hallands vattendrag. För den intresserade finns det mer att läsa på SMHI’s sida.

Tråkigt att det ska komma så mycket nederbörd över just Brittiska öarna igen. Här regnar det bara idag, fast solen var framme och visade sig i morse. Det blåser inte heller här utan träden och havet är kav stilla. Nästan som stillheten före en storm. Pratat med K som bor i Göteborg och det både blåser och regnar där. Frågan är om det kommer hit eller om vi klarar oss?

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Boende, Väder

4 responses to “Storm och oväder

  1. Hit till mig har det i alla fall kommit med besked! Det är bara hagel och drivis som saknas;-)) Men jag håller på att städa och som städväder passar det ju bra!
    Kram och trevlig fredag!

  2. Nu viner vinden om knutarna här också. 😦

  3. Känns lite kyligt, kanske snö på gång…

  4. Hej Akson. Ja lite snö och blåst fick vi inatt men nu är det slut på snöandet och solen försöker ta sig fram men gudars så halt det ärt underfruset..
    Skönt ni sluppit snön men det är skönt med på ett sätt blir ju lite ljusare då man ser hela tomten på vintern fast det är mörkt.
    Ja idag kan du kanske kamerapromenera då när det är fint hos er skall kika in igen på din bild för idag Ha en skön helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s