Lite trångbodda

Idag har jag ockuperat vårat lilla kök här nere i Skåne. Nu då jag dragit ut benet till slagbordet är det ingen merän jag som får plats. På min högra sida står en kaffemugg samt en lite trådlös mus till denna bärbara dator. Sedan är det vägg.
På min vänstra sida är det bara en diskbänk så mycket mera får det inte plats där. Allt är litet och mindre i denna lägenheten. Fast å andra sidan är vår flotta lägenhet i stora farliga staden merän dubbelt så stor. Men det är skönt att kunna ha båda två. Skulle inte vilka vara utan någon av dem.

Nu har vi varit nere två veckor och jag har ännu inte börjat sakna TV’n. Visst lite ibland då jag vet att något särskilt program går eller som i helgen då filmen ”Kalenderflickorna” gick, eftersom jag gärna skulle sett den filmen igen. Men annars är det bara skönt att inte ha någon TV här.

 Dagen idag började med att jag vandrade ner för alla trapporna pratade med en tant som bor på första våningen. Hon hade varit iväg och tagit sitt måndagsprov hos sköterskan.

 Sedan fortsatte jag min vandring ut i den ljumma höstvinden och tog mig ner till bankomaten för att fylla på förrådet att kontanter. Inte för att det är så att vi i dagens samhälle är beroende av kontanter. Men för att kunna köpa dagsfärskt bröd till dagens frukost måste man ha kontanter. De tillhör några av det lilla antalet affärer som inte tar kort.

Uppfriskad av promenaden och genomsvetting av klättringen uppför alla trapporna hörde jag att vattenkokaren bubblade och sa ”att snart är jag klar”. Gissa om det var gott med färska frallor till frukost, det skulle lätt kunna bli en vana. Efter te och frukostfrallorna var det dags för att spela Skip-Bo.

Skip-Bo är ett trevligt kortspel. Man kan inte använda en vanlig kortlek utan man måste köpa en särskilt Skip-Bo. Denna kortlek består av kort från ett till tolv samt av ett antal Skip-Bo-kort som fungerar som joker. Sedan gäller det att bygga i de fyra högarna från ett till tolv. Visst låter det enkelt, men det är inte alls så enkelt som det låter. Hittade ingen länk på svenska om hur spelet fungera så det får bli en engelsk.

Delvis på grund av att det är så litet här nere men också för att det är lite si och så med tidningsutdelningen har vi ingen tidnigen under tiden vi är i Skåne. Fast idag ska jag köpa den lokala tidnigen för att se om jag är med på bild i den. Läste den lokala nättidningen och såg att jag fastnat på bild. Jag var inte ens medveten om att fotografern tagit någon bild på mig då jag satt och hjälpte en av ungdomarna med dennes fotografier de tagit.

Kul att göra reklam för fotoklubben men det var också roligt att jobba med ungdomarnas och deras bilder.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Bilder, Boende, Film och TV, Foto, Spel

5 responses to “Lite trångbodda

 1. Finns det hjärterum så finns det stjärterum så ibland är det helt ok att vara trångbodda!
  Ha en fin måndag!

 2. Ojojoj…känd från pressen alltså! 😀

 3. curlingmormor

  Låter lite mysigt och puttrigt när du sitter där i det lilla köket!!!!
  Kramizzzz

 4. Vilket fint och mysigt inlägg! Ha en bra tisdag/kramar!

 5. Morrn m eller förmiddag på dig
  Jaha det är så det är att ni har dubbla bostäder då fattar jag lite bättre..Men det är ju härligt med ombyte det förnöjer
  Fastnade du med på bilden till tidningen grattis vad kul lite reklam för fotoklubben det är en bra grej om ungarna kan anamma fotografering,
  Ni skall jag tralla in o se dagens bil,
  Ha det bra där du är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s