Demontering av julen

Gårdagen blev en bloggfridag. Det hände mycket under dagen men inte blev jag särskilt klokare på vad jag vill/ska jobba med. Jag kommer hela tiden tillbaka på att det är foto, dator och människor jag vill jobba med. Att sedan få ihop det till ett jobb verkar inte vara lika lätt.

Gårdgens specialist jag var hos var en arbetsterapeut. Det gav inte så mycket under mötet men det kommer att ge mer då jag fått ett jobb eftersom det ska specialanpassas till med med hjälp av en arbetsterapeut. Min samordnare ringde inte vilket hon sa att hon skulle göra. Antar att jag får slå henne en pling på måndag.

Efter avslutade besök i stan var det dags att åka till det stora småländska varuhuset för att byta tresittsoffans överdrag till fåtöljens, samt att den blå blev beige med blommor på. Hur kunde de missa att ta ett överdrag till en soffa istället för till en fåtölj och hur kan man ta fel på blått och beige? Det är kanske som killarna som levererade fåtöljen sa att de läser bara siffrorna de tittar inte vad de plockar, synd det. Om de skulle tittat kanske det skulle bli mera rätt.

Att byta överdraget gick ganska fort, dels för att det redan låg ett och väntade på att bli hämtat av oss. Men också för att det inte var särskilt mycket folk på detta stora gigantiska varuhus. Vi passade även på att äta i restaurangen och slapp vandra runt bland alla saker och vara hungrig. Givetvis tog vi en rund när vi ändå var där. Det blev inte så många saker inköpte men lite blev det. En liten söt lampa att ställa i det lilla fönstret vid min säng köpte vi.

Hemma igen åkte överdraget på och det blev verkligen snyggt. Lampan kom på plats och lyste så vackert i fönstervrån. Resten packade vi upp efter att fått vila kroppen.

Idag regnar det och är bara grått. Jag fixade en tid hos frisörerna, runt hörnet, idag. Så nu är jag snygg i håret igen och det känns komfortabelt med att det långa i nacken och över öronen ligger i soporna hos frissan.

Dagen till ära ska vi börja demontera julen och lägga den i kartonger och märka dem. Då kanske det är lättare att hitta rätt saker nästa jul. Just nu står alla tomtar samlade på ett ställe och låter sig beundras i väntan på nedpackning. Dock är julgranen fullt påklädd och jag misstänker att det kommer att ta sin lilla tid för att stuva undan allt i den. Nästan är har vi enats om att det ska bli en traditionell julgran. Nu har vi haft två år med glamourjulgran och det är nog på tiden att även de röda kulorna kommer till användning.

Annonser

6 kommentarer

Filed under Allmänt, Boende, Jobbet, Nyårskalendern, Traditioner, Väder

6 responses to “Demontering av julen

 1. Vi hivade ut vår gran genom altandörren igår så nu känns vardagsrummet dubbelt så stort igen. Idag åker den sista julbelysningen i fönstren och så blir det de vanliga fönsterlamporna som får komma fram igen. Här vräker regnet ned idag och vädret påminner mer om en grå marsdag än januari. Ha det så gott!

 2. Det är rätta takter! En traditionell julgran pryder alltid sin plats. Vilket klokt och genomtänkt beslut! Lycka till med nedpackningen av allt.
  Ha en bra lördagskväll!

 3. Neny

  Stora smålänska kan vara bökigt att besöka tycker jag. Ogillar verkligen det som ligger närmast, i Skarpa Svängen, där konungen åkte av… Föredrar det i min gamla hemstad, som bara har en enda våning, dvs betydligt bättre för barnfamiljen och den rörelsehindrade. Vi fick checkar dit i julklapp också, som ännu inte handlats något för. Vi drar oss ju från att åka dit… 😛 Knasigt att gubbarna inte lyckades leverera rätt grejor. Jag vägrar dock beställa hemleverans då jag gjort det en gång förut- och fick vänta drygt tre månader på sängen… (jättekul att sova på golvet under tiden) Hoppas avpyntningen av granen gick bra också! Vi och Mister slängde ut den förra helgen, så skönt så.

 4. Godsöndagmorgon på sig Akson. Aha fick fel överdrag till fåtöljen jamen det är sådant som händer man kan få ett bordsben i mahogny i stället för ek med flinar det var ett antal år sedan men redan då….ja det där med att sätta ihop ett jobb som blir bra det är in det lättaste antar jag och julgransnedmontering är ett drygt jobb ofta försvarar den sig mot anfall å det gruvligaste man tror man har en vildkatt att plocka röda julkulor av ungfär..så ja ett vasst jobb, Trevlig att er lampa blev nöjsam också. Ha en skön söndag med er.

 5. sagolikt

  Demontering av julen betyder att våren är på väg…Härligt med allt som växer upp, nya bilder och så vidare:-)

  Ha en fin dag!

 6. curlingmormor

  Det tar en stund att plocka ihop allt som granen rymmer, guben hade att göra en stund faktiskt, det märkliga är att den nästan inte har barrat någonting, helt otroligt!!!!
  Härligt med nya sofföverdrag och vad bra att det gick så smidigt att byta!!!
  Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s