Sängbekymmer

Så märkligt!! Jag skrev ett långt inlägg om vad jag hade hittat på de sista dagarna. Nu är det helt borta. Borta, borta med någon server någonstans antar jag. Vad tråkigt sådant är. För att inte säga vad snopen jag blev att inte hitta gårdagens inlägg. Nu är jag irriterad också på att saker och ting inte fungerar.

De två sista dagarna har vi varit runt i affärer och titta och provlegat sängar. Pratat med märkliga säljare och trevliga sådana. Det där med att köpa ny säng är en hel vetenskap. Vad vi kommit fram till är att vi ska ha en säng med fjädrar inte något matriel som latex. Eller som vi redan visste tempur, eftersom det har vi sovit på i ett och ett halvt år.

Vi har tidigare varit trogen kedjan som heter samma som man gör på natten. Men efter gårdagens besök i en Sova-butik i butiken där vår tidigare försäljare numera jobbar, han jobbade inte igår. Är vi rörande överens om att hos dem behöver vi inte köpa något.

Vi kom till Sova-butiken som tillhör den norra delen av stora farliga stadens område. Där möttes vi av en liten struttig sak som trodde han visste bättre än alla, och så var han massör också. Som om  det skulle säga allt. Vi la fram vårat problem med att vi inte fixade att sova i våra Tempus-sängar. Detta tyckte säljaren var mycket märkligt för han sov minnsan i en sådan och bättre kunde man inte sova. Vi nämnde att vi beställt service på sängarna för att de låter så mycket. Då ställer säljaren den mest korkade frågan/påståendet: Men ni har kanske mycket eko i ert sovrum?

Hur dum får man vara? Tror denna säljaren att man verkligen inte kan höra skillnad mellan vad som är grissel respektive eko?? Jag blir fortfarande irriterad över en så korkad kommentar från en person som förväntas kunna detta med sängar.

Nåvål, efter att vi lugnat ner oss med ett varv på Sovas konkurrent som nog är billigast på sängmarknaden. Åkte vi vidare. Då precis när vi skulle köra såg jag en skylt som sa att det skulle finnas en sängspecialist på andra sidan vägen.

Sagt och gjort vi tog oss dit och kunde konstatera att det var en sängbutik med andra sängmärken än vad vi tidigare tittat på. Först fastnade vi för en säng men jag var inte riktigt nöjd utan provlåg en massa andra till jag hittade en som var ganska så skön. Denna med det underbara namnet ”fånga dagen” fast på latin. Klok av erfarenhet insåg jag att vi måste prova några sängar till innan vi beslutar oss för någon säng.

På hemvägen stannade vi och tittade vad en annan sängleverantör hade för sängar. Ingen av oss gillade sängarna i butiken. Men han pratade om en säng som sambon var och provade förra veckan. Säljaren pratade sig verkligen varm för denna nya säng på marknaden som tydligen ska vara en avläggare till Hästens. Någon som hört talas om Lectus?

Det innebär att vi idag ska ut och köra för att prova sängar. Idag blir det söderut i motsats till gårdagens utflykt som gick norrut. Hoppas att dessa Lectus-sängarna passar även mig. Annars köper vi samma sängar, Stjärnbädden, som vi har nere i Skåne och lägger på en lite exklusivare bäddmadrass.

Denna natten har jag sovit på den inköpta skumgummimadrassen ovanpå Tempuren. Det funkade fram till halv sju. Då drog jag undan skumgummimadrassen och la mig direkt på den stora Tempusmadrassen. Det funkade nog ganska bra, eftersom jag somnade om. Men jag är inte utvilad.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Boende

5 responses to “Sängbekymmer

 1. Godmiddag på dig Jösses tur man inte behöver ny säng det hör jag det..verkar ju vara jättebesvärligt. Vi har sådan tur så vi har en madrassfabrik några mil från oss och det är guld värt madrasserna kostar bara knappt halva priset där.
  Köpte en rejäl doning för ett år sen ungefär och den sover jag himmelskt på så länge kroppen håller sig lugn då sover man inte på något när den bråkar. Hoppas verkligen du får tag i något nu som är bra för er,,,håller tummarna lycka till och somna inte i butiken,

 2. Neny

  Inte hört talas om Lectus, men jag hoppas verkligen ni får bättre sömn snart! Och jo, man märker stor skillnad på eko och gnissel.. *fniss* Vår säng knakar och gnisslar men så är det den första gemesamma prylen vi köpte också- billigt, och vi sover inte på resår eller fjädermadrass, utan en tjock skumgummisak från Stora stället från Småland. En ny, skön, fjädrig sak står överst på önskelistan att införskaffa den dagen vi införskaffar ett hem med tillräckligt stort sovrum för dubbelsäng. 🙂 ( Det vi sover i idag är endast två meter brett…) Sov gott och lycka till!

 3. Det där med sängar är dels svårt att välja, dels väldigt individuellt. Vi kör med ”fånga dagen” modell ”Malö” och det är den skönaste säng jag legat i. Slåsr Hästens med hästlängder och även andra märken som tex. Dux. Helt underbar! Men som sagt, det är väldigt individuellt…
  Lycka till!

 4. Jag skvalpar runt i vattensäng sedan 20 år tillbaka och är SÅ nöjd. Ser inte fram mot den dagen när det är dags att byta, det verkar så svårt att hitta rätt!

 5. curlingmormor

  Ja att hitta rätt säng är inte helt lätt, vi har underb art sköna sängar som vi har haft in några år, Dux Lux eller nåt sånt heter dom.
  Hoppas nu att ni hittar sängar som ni trivs med.
  Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s