Det blåser rejält i Söder!

Det blåser rejält i Skåne idag. Ringde och pratade med mamma i förmiddags och hon sa att det hade blåst ordentligt hela fredagen men hade mojnat i natt någon gång. Nu jag ringde (strax innan tolv) var det ganska lugnt men att de var förberedda på att det skulle komma mera blåst. Vinden hade varit så kraftig att den lyft locket på badtunnan. Nu hade pappa lagt dit en extra tyngd som bestod i två stora ekstolpar.

Tidigare i veckan var mamma nere i den stora studentstaden i Skåne och tog sig en ny dos av radioaktivt jod. Denna dosen som hon fick nu var betydligt större än den som hon fick förra gången. Denna gången ska hon börja äta sina tabletter om någon vecka, det skulle hon inte förra gången. Jag hoppas verkligen att de får bukt med hennes giftstruma denna gången. Eller så fortsätter de sa sjukhusfysikern till mamma. Jag hade tidigare förstått att de bara gav radioaktivt jod två gånger sedan opererade de. Men nu har de tydligen ändrat sig.

En nära bekant har också fått struma, men hennes är inte giftstruma. Fast hon har fått utåtstående ögon, vilket ser onekligen lite otäckt ut. Hennes mamma hade sagt till henne att hon skulle gå till läkare för hennes hjärta hade gått i racerfart. Tur att hon sedan gjorde det då hon kom hem igen efter julfirandet. Nu har hon ätit medicin några veckor och mår betydligt bättre och verkar piggare. Hur pigg hon är får vi se imorgon då hon och hennes underbara hund kommer över och fikar lite.

Åter till blåsten i Skåne. Nu under eftermiddagen ska visst 29.000 hushåll vara utan stöm i Sydsverige om man läser DN i SvD är det visst bara 13.000 som är strömlösa. Det råder hård vind och i södra Halland är det upp till stormbyar på runt tjugo meter i sekunden på Västkusten. I södra Sverige har SMHI utfärdat en klass-2 varning. Det innebär: ”väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.” SMHI uppmanar allmänheten att hålla sig informerade om väderläget via internet, radio eller TV”. Mer om dessa varningar på SMHI.

Hoppas att det går bra för mamma och pappa i det blåsiga vädret. De klarade sig utan ström i två veckor då Gudrun härjade. Min morbror var då utan ström i nästan sex veckor. Mamma och pappa var uppe med mat till honom och lärde honom att använda stormköket. Några fler stormar lär inte morbror uppleva, om det inte stormar i himlen eller var han nu befinner sig.

Ny bild på fotosidan och lite om Stefan Holm på sportsidan.

Annonser

7 kommentarer

Filed under Allmänt, Sjukvård, Väder

7 responses to “Det blåser rejält i Söder!

 1. Det blåser som sagt i Skåne men vi har i alla fall strömmen kvar. Det är dock inte så illa som förutspåtts hos oss men här har faktiskt åskat! Det var vi inte lovade!

  Hoppas verkligen det ordnar sig med din mammas struma. Utan operation vore det bästa men ibland har man inget val!

  Ha en fortsatt bra kväll!

 2. Här hos oss är det tvärlugnt, inte ens den minsta vindpust. Mne jag läser i tidningen att skåningarna har det tufft just nu, hoppas det går bra för dina föräldrar.
  Hoppas de får bukt med din mammas struma, jag tycker överlag att de når ganska bra resultat med sånt idag.
  Ha en bra lördag/kram!

 3. Vilken fin mening: ”om det inte stormar i himlen”.

  Tråkigt med din mamma. Jag vet inget om struma men det låter hemskt. Och så din bekant. Hoppas dom båda kryar på sig om man nu kan säga så när det gäller såna saker.

  Här blåste det tusan igår, lugnare idag. Jag bor inte ens i närheten av Skåne. 😉

  Att vara utan ström har jag aldrig blivit. I mina öron låter 2 veckor som evighet och 6 veckor sen!
  Ojojoj..

  Ha en fortsatt skön helg.
  Kram 🙂

 4. curlingmormor

  Lider med din lilla mamma, hoppas att det går bra!!!!!
  Dessa stormar är kämpiga, hörde hur de varnade på tv:n på förmiddagen, det är ju så besvärligt för alla som blir utan el, det händer ju så ofta nu för tiden.
  Kramizzzzz

 5. Godkväller Småland klarade sig precis från stormen märkligt nog. Skåne med Malmö fick sig en omgång har son och sonhustru där nere Tråkigt att din mamma fått sådana problem man vet aldrig va som väntar bakom nästa hörn lika bra det, Hoppas det gå bra för henne,

 6. Hur klarar man sig utan ström i två veckor? Eller sex veckor??
  Hoppas att det ordnar till sig med mamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s