Hyllor och åter hyllor

Nu är hyllorna uppe och väggen ser inte ut som en schweizerost. Det gick kanonbra att borra. Dock ett litet problem, första dagen jag borrade hade jag inget för ansiktet vilket innebar att jag nog andades in ganska mycket av betongdammet. Andra dagen hade jag en gammal snusnäsduk som andningsskydd och fönstret var öppet.

Damen som bor på andra sidan väggen uppskattade nog inte att jag perforerade väggen. När jag började borra hörde jag inte TV’n men efter ett par tre hål hörde jag vad de sa på grannens TV. Misstänker att det hördes ganska ordentligt vad jag gjorde i hela huset. Jag minns då någon borrade nere i entréen i höstas, samma dag som Nobelpristagaren i Littertur skulle presenteras. Då drog elektrikern igång sin borr. Gissa om vi var glada. Nej, precis! Lite förutseende hade vi dock varit eftersom de borrat tidigare. Vi hade text-TV textningen på och kunde därför läsa oss till att Doris Lessing fått Nobelpriset.

Det är verkligen skönt att komma ytterligare iordning. Vi har bott här sedan den sista augusti och har fortfarande en massa ouppackade kartonger och saker som vi inte vet var det ska stå. Vitrinskåpet i köket samt hyllplanen i arbetsrummet gör att det är hur mycket bättre som helst. Sedan ska det upp stora hyllplan inne i den stora klädkammaren. Därmed tror jag att våra problem med hyllor är över.

Efter det ska bara vårt åtta kvadratmeter stora förråd på Shurgard tömmas. Ett stort arbete bara det. I det förrådet ligger det massor med saker som ska kastas men också ett gammalt skrivbord i teak samt en stor vävstol som är hundratjugo i vävbredd, har jag för mig. Vävstolen som är av märket Glimåkra är sambons och är nästan ny, den ligger nedmonterad för att få plats.

Förkylningen sprang i från mig då den hörde att det skulle borras i väggar. Däremot har jag fortfarande en liten blåsa kvar på tungan. Tror att jag ska testa Tyra Tok’s mormors kur med bikarbonat och vatten för att bli av med den sista.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Böcker, Boende, Boktips, Sjukvård

4 responses to “Hyllor och åter hyllor

 1. Neny

  Vävstolar brukar vara svåra att få plats med. Mormors fick vi sälja för den tog upp ett helt rum. 🙂
  Skönt att hyllorna ändå är uppe. Lycka till med upp-packandet och finfixandet.

 2. Munskydd är A och O för bygg- och slipdamm är inte alls nyttigt. Vi hade två extraförråd tidigare och hjälp vad de slukade prylar. Plötsligt kunde vi inte ha dem kvar så det blev till tömma. Vilket skitjobb rent ut sagt! Lycka till!

 3. Hej Akson. Man får gratulera till hylluppsättningen du börjar bli proffs på borrandet..och så bra att borren skrämde iväg din förkylning. Hoppas du blir av med blåsan med det är eländigt svidigt, med blåsor i munnen

 4. curlingmormor

  Skönt att hyllorna är på plats, nu gäller det bara att den eländiga blåsan försvinner!!!!
  Ni har verkligen ett hästjobb framför er när ni ska tömma förrådet, samtidigt kanske ni hittar lite smått och gott!!!
  Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s