Fotoreportage hemmavid

Nu har jag inte skrivit något sedan i torsdags. Om jag varit sjuk? Nja inte riktigt om man inte räknar dit trött och frusen.

Fredagen var det fotokurs och jag hade inte en bild med mig eftersom jag inte gjort läxan. Ajabaja! Så illa var det kanske inte. Dessa läxorna är för min egen del inte för att visa att jag använt kameran. Anledningen till att jag inte gjort uppgiften var mestadels att jag var så vansinnigt trött och frusen. Jag orkade helt enkelt inte ta tag i saker och ting. Vad uppgiften handlade om? Det var att plocka fram sin stora blixt och montera den på kameran. Eftersom jag inte är så förtjust i att använda blixt mestadels för att jag inte använt mig av blixt särskilt mycket. Nu börjar det sitta hur jag ska använda blixt. Det var till och med ganska roligt. 😀

Uppgiften vi fick till fredagen efter klämfredagen den andre maj är att vi på ett Reportage vis ska presentera tre bilder i ämnes Vårtecken. Det ska bli verkligen roligt! Jag har redan börjat jobba med denna uppgift och använt mig av blixt för att få, förhoppningsvis bättre bilder.

Under gårdagen, lördag, tillbringade jag hemma hos bror ute vid garaget. Bror har snällt lovat att förvara våra vinter respektive sommarhjul i sin lilla bod. Det innebär att han snällt får byta hjul vid respektive årstid. Igår var jag med och dokumenterade hur det gick till.

Jag hade tänkt att mitt Reportage skull gå i bilens tecken. Med att byta till sommarhjul, dammsugning av bilen, tvättning med mera. Nu känns det som om mitt Reportage ska börja med en sida, bestående av flera bilder då bror byter hjul. Mittenbilden av en massa fäljsidor och den sista bilden skulle bli ett kollage av flera snygga bilar som plockats ut på vårsidan. Vad säger Ni mina bloggläsare om det?

Efter att varit ute i det köldslagna vädret, ingen sol i sikte. Kom jag hem efter tre timmar genomfrusen men med några ganska bra bilder i kameran. Sent på eftermiddagen när jag läst ut min bok av Peter Robinson “Efter alla år av saknad” somnade jag. Boken var förövrigt så bra som jag hade förväntat mig att den skulle vara.

Jag gick och la mig ganska tidigt igår kväll, om nu tio räknas som tidigt. Efter att ha valt ut en ny bok låg jag länge och läste. Den nya boken är skriven av Mari Jungstedt och heter ”I denna stilla natt”. Det är det första jag läser av Mari och efter att inte kunnat sluta att läsa förrän ögonen trillade ner, tycker jag att det var en lättläst bok med en spänning i, genre hom skriver i är kriminalroman. Mari Jungstedts böcker utspelar sig på Gotland och jag nästan hörde den gotländska dialekten då jag läste boken. En författare jag kan rekommendera utan att ha läst ut ens en av hennes böcker. Gissa om jag tänker läsa fler böcker av denna författaren. Helt rätt det tänker jag göra.

Nu ska jag ta och gå ut med soporna för att se om trädgårdsmöblerna som tillhör föreningen kommit ut ännu. Om de gjort det ska jag koka mig en kanna kaffe och sätta mig i solen och njuta av det underbara vädret. Om det inte är för kallt kanske en bärbar dator kan få göra mig sällskap.

Glöm inte att besöka mitt fotoblogg passa även på att öka på antalet invånare i Akson City!

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Böcker, Bilar, Bilder, Boktips, Fotokurs, Väder

4 responses to “Fotoreportage hemmavid

 1. Här har det också fotograferats men inte av mig utan av yngstga fröken som lagt rabarber på kameran. Så det blev ett par av hennes bilder som syns hos mig. Jag tycker din fotokurs verkar riktigt trevlig även om jag förstått att alla lektioner inte varit lika bra. Kilar naturligtvis över och tar en titt på dina senaste alster.

  Jag har läst ”I denna stilla natt”och håller helt med dig i din beskrivning av författarinnan och boken!
  Trevlig söndag!

 2. Blixt är faktiskt väldigt bra, när man fotar vita blommor.

 3. Hej Akson. Jaha inte varit riktigt alert skriver du. Ja så kan det vara ibland, Men hoppas utemöblerna kommit fram då så du kan sätta dig utomhus ett tag det är ju kanonväder idag har +14,3 just nu och knallsol och blå himmel.Blir kaffe här med på farstubron idag. Skall skura den igen och så lacka den

 4. Jag har läst det mesta av Mari Ljungstedt – det är lättlästa, men ändå spännande, böcker.
  Här är det också kylslaget, iaf inomhus, trots att termometern på altanen på framsidan på huset visar +16.
  Tycker att det låter som en bra idé till fotokollage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s