Träningsvärk och alkohol

Vilken dag vi hade igår. Efter att vi lyckats komma överens om att det var Forsakar vi skulle åka till var det bara att bege oss dit. Anledningen till min fundersamhet att åka till detta vattenfall, som är Skånes näst största vad gäller fallhöjden, var att solen inte behagade visa sig särskilt mycket.

När vi väl kom fram så sken solen när den kände för det. Tyvärr var det mycket folk som var ute och gick i den djupa dalgången som följer vattensvirvlingar. Jag tänkte inte på att det var lördag och många var långlediga eftersom vi passerat både Valborg och Första maj. Det är inte helt lätt att sakta ströva fram längst med den smala stigen långt med vattnet om man samtidigt har ett stativ och kamera att bära med sig. Vissa personer var dock väldigt intresserade av vad det var vi fotograferade andra tyckte nog mest att vi var i vägen.

Det tog oss ungefär två timmar att komma till det nedre fallet som är det mindre av de två stora fallen. Till det övre fallet orkade vi inte ta oss mest eftersom det är en brant lutande stig uppför dalgångensvägg. Nästa gång ska vi nog bara ta oss till det övre fallet, genom att följa en stig som löper längst med kanten ner till dalsänkan. Det var många som valde att gå den vägen och tittade ner på oss i dalsänkan.

När vi kom tillbaka till bilen var vi båda ganska färdiga. Vi stuvade in sakerna i bilen och åkte till en av våra favoritrestauranger i omgivningen för att inmundiga oss en underbar äggakaka. Det smakade verkligen bra och jag blev proppmätt. Därefter var det bara att rulla hem och ta oss de tre trapporna upp innan vi landade i sängarna.

Efter en stunds vila laddade vi in minneskorten i datorn för att se alla fotografier som vi tagit under dagen. Det var några stycken som blev riktigt bra, till och med. Återkommer med bilder då vi kommer upp igen eftersom den stationära datorn här nere verkar trött och seg samt att den ibland får för sig att den inte orkar koppla upp mot det stora nätet som vi alla är sammankopplade i.

Vår fotovän från fotokursen som också är här nere i omgivningarna ringde vid åttatiden på kvällen och undrade om vi ville följa med ner till byns mest kända restaturang för att ta en drink elller något annat. Det ville vi gärna! Det var trevligt att träffas under andra former och få träffa hans sambo och hund som bor här nere hos hans föräldrar. Det blev inte bara en drink utan två stycken, en Cosmopolitan och en GT. Sedan vandrade vi hem genom ett tyst och mörkt samhälle mer eller mindre utslängda från restuarangen. De stängde tidigt på restaurangen eftersom de ännu inte riktigt öppnat för säsongen.

Vi hade en trevlig dag som avslutade lika trevligt!

Annonser

4 kommentarer

Filed under Allmänt, Datorer, Fotokurs, Internet, Väder

4 responses to “Träningsvärk och alkohol

 1. Vilken härlig dag ni hade! Bra början och slut och där emellan fint väder på köpet! Det finns väldigt mycket att se i Skåne så man ska akta sig för att bli hemmablind. Jag hann bli fyrtio innan vi besökte Sofiero och Hovs hallar;-)
  Ha en fin söndag!

 2. Låter härligt (jag är nöjd med min skaksäkra kamera på 2 hg,
  har också stativ på 300 g, men använer den sällan)

 3. curlingmormor

  En riktigt härlig dag hade ni vad jag förstår och ett trevligt avslut på kvällen blev det.
  Kan tänka mig att ni har tagit en hel del fina bilder.
  Kramizzzzz

 4. Låter som en dag helt i min smak, jättemysigt!
  Vi får väl se lite foton sen? Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s