En arla morgon

Klockan har precis passerat halv åtta och jag har redan varit vaken i tre timmar. Anledningen till detta är att jag igår kväll bestämde mig för att ta en tidig morgon i det lilla samhället. Med på min tidiga morgonpromenad var kameran eller rättare sagt kamerorna. Jag hade med mig både den nya (om nu en fem månader gammal kamera fortfarande är ny) samt min gamla 350D som jag tagit många bra bilder med sedan jag köpte den för trettio månader sedan.

Tanken för morgonpromenaden var att jag skulle gå upp vid sextiden på morgonen. Problemet var att jag vaknade vid halv fem och efter att jag vaknat till liv insåg jag att solen kommer säkert att gå upp strax efter fem eller där runt omkring. Sagt och gjort jag klädde på mig i en hast fast tyst för att inte väcka min sovande sambo, en stor skål med yoghurt blev det innan jag gjorde mig redo för denna mycket tidiga promenad. När jag kom ut från köket stod sambon i fönstret och tittade ut och kunde konstatera att jag var ute i rätt tid.  Mycket riktigt, så fort jag hade hunnit ut på gatan såg jag en eldröd sol sakta ta sig upp över horisonten.

Under stillhet gick jag i rask takt ner till hamnen för att försöka fånga morgonens första solstrålar. Det gick ganska så bra och så träffade jag på ett par fiskare som skulle ut med båten. De var inte särskilt pratbara. Efter en stund vandrade jag vidare på mitt oplanerade strövtåg i detta underbara morgonljus. Det blev många hus som fastnade på minneskortet och en hel del dörrar eller ingångar. Å andra sidan var meningen med denna morgonpromenaden just att fånga det.

När jag kom hem igen satt sambon vid datorn, gissa om jag blev förvånad. Jag som trodde att det var någon som sov djupt och drog tunga stockar. Ibland ska man tydligen bli överraskad.

Nu är det dags för mig att gå ut igen. Denna gången ska jag gå till bageriet för att köpa nybakat bröd till frukost.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Foto, Samhället, Väder

5 responses to “En arla morgon

 1. Så gott det lät med nybakat frukostbröd efter ett tidigt strövtåg på morgonkvisten. Hoppas resten av dagen blir lika njutbar!

 2. Det är ju en riktig höjdare – färskt bröd!

 3. Neny

  Vad härligt med morgontraskis! Jag blir nästan lite avis… men bara nästan, för jag är för lat för att orka fota gryningsbilder speciellt ofta. Sova gott är bra. 😉

 4. curlingmormor

  Vilken härlig morgonpromenad, ja må säga att du var morgonpigg!!!!
  Kramizzzzz

 5. Härlig morgon, på alla vis!
  Ha nu en bra onsdag och kramis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s