En liten pärla

Det är redan den sista söndagen i maj, vilket också är Morsdag. Numera behöver man inte komma ihåg vilken dag Mors- respektive Fars dag är. Detta är media snabba att påminna oss om, allt för att sälja mera antar jag. I vilket fall som helst har jag ringt och gratulerat lilla mamsen på hennes dag. Dagen till ära blommar också våran clivia.

Pappa som varit dålig i omgångar och har inte mått så bra, har äntligen fått svar de blodprov som togs då han var hos en läkare som tyckte att han fick räkna med att han inte skulle känna sig så bra, han blev ju äldre.
Dumma, dumma läkare! Så får man inte säga. I vilket fall som helst visade proverna på att han troligtvis har borrelia (OBS! bilderna i länken är inget trevliga). Vilket gjorde att läkaren skrev en akutremiss till akutmedicinen. Där var pappa i veckan och tog ett ryggmärgsprov som nu finns för analys i stora grannstaden. De ville lägga in honom men det ville inte pappa och åkte hem. Hela dagen igår hade han, enligt mamma legat eftersom han inte mådde så bra. Men idag hade han varit uppe och fixat till kaffe på sängen till mamma idag.

Hoppas att de proverna som pappa lämnat visar något så att han kan få hjälp och återgå till sitt vanliga JAG. Sist vi var nere mådde han inte alls bra. Det är inte kul att se sin pappa så dålig och inte orka göra något. Min pappa har alltid varit den som varit uppe med tuppen och fixat och donat.

Jag kommer ihåg en sommar då familjen skulle åka med båten till Ven för att fira midsommar, den lilla ön som ligger mellan Sverige och Danmark. Alla utom pappa var hemma och packade. Sedan åkte vi ner till firman för att hämta pappa. Då var han nästan klar. Vad jag fått höra senare som vuxen, var att pappa mer eller mindre jobbat dygnet runt i nästan tre dygn för att bli klar med ett arbete som han hade lovat skulle vara klar till den dagen vi åkte på semester. Han blev klar och vi kom iväg. Vad jag minns hade vi en rolig och underbar midsommar i båten och på Ven.

Med på resan för att fira midsommar var också Folf och hans fru. Rolf fotograferade hela semestern. Detta inkluderade även då bror satt och vaktade pappas dagskassa som torkades på den medföljande transistorradion. Anledningen till att bror var pengavakt var att då vi skulle ta oss in till standen på Ven hoppade pappa i vattnet med byxorna på för att dra in dem. Just då kom en våg och drog ner honom under båten. Slutligen kom båten in till land och kunde ankras. Alla, barn och vuxna, bar packning upp för stigen. Därefter åt vi en midsommarmåltid i land. En midsommar som jag tror alla minns. Pappa har berättat om en annan midsommar vi firade på Ven, då inkluderades inget ofrivilligt badande.

Ännu är det några veckor till midsommar. Innan dess ska jag fylla år och en massa annat ska hända.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Boende, Förr i tiden, Foto, Mat, Sjukvård, Traditioner

5 responses to “En liten pärla

 1. jag blandar ihop dagarna ibland, för Sverige har ett helt eget datum, inte samma som i USA och i Finland.

 2. Ja inte går det att undgå mors dag inte 😀

 3. curlingmormor

  Hoppas att din kära pappa får den hjälp han behöver nu så att han blir okey igen!!!!
  Kramizzzz

 4. Nog blir vi påminda alltid sedan kan man ju välja att inte se presenterna som det viktigaste!

  Hoppas din pappa snart piggnar till och mår bättre. Borelia låter verkligen inte kul!

 5. Somehow i missed the point. Probably lost in translation 🙂 Anyway … nice blog to visit.

  cheers, Offenbach!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s