Busstopp

Återigen står bussarna stilla! Vilket innebär att busschafförerna strejkar, igen. Så sent som i fredags kväll började bussarna återigen rulla. Bussttrejken har sedan dess varit fryst.

Kommunals, krav är att ramtiden sänks till 13 timmar från nuvarande 13,5 timmar. Ramtiden är den tiden från förarens första timme till den sista timmen under ett arbetspass. De vill också att bussförarna ska få minst elva timmars vila per dygn.

Lönemässigt vill Kommunal ha en ökning med 1600 kronor under en tvåårsperiod. Arbetsgivaren sa 10,2 i  löneökning under en treårsperiod, detta ökade bussarbetsgivarna till 10,4 procent.

Läs mer om den återupptagna strejken på SvD och DN.

Förnärvarande är det bara i Stockholm som busstrafiken stått stilla men i veckan kan bussarna även stanna i Västerbotten och så småningom även i Skåne.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Samhället

5 responses to “Busstopp

 1. cedric

  NEJ!!! va f*n detta var fan inte bra!!! Kommer ta mig as lång tid nu att komma till mitt sommarjobb. Fan SL och Kommunal sluta bråka som små barn och enas idag!!!

 2. Neny

  Jamen vad bra, det omkullkastar ju en del planer, igen. Bra att tvingas åka bil varje dag, det är ju jättebilligt när man har köpt SL kort, och bensinen är svindyr. Men visst. Högre lön vill alla har.

 3. Stannar de i Skåne också blir det katastrof för äldsta fröken (ja och många fler så klart) om man ser på det personliga planet! Hennes sommarjobb finns på annan ort och i vår familj har vi ”bara” en bil! Suck…

 4. KennyG

  Nu handlar ju strejken inte enbart om lönehöjningar. Bussförarna kan börja jobba klockan 4 på morgonen, jobba till 9, ha rast ett par timmar, börja igen kl 12,30 och jobba till 17,30. Man kan sluta sitt pass på ett helt annat ställe än man började vilket kan innebära en timmes resa till garaget där man ställde bilen. Ponera sedan en halvtimmes resa hem då är du hemma klockan sju på kvällen och kan då börja nästa pass 02,30!

 5. vi ska till huvudstaden i morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s