Kärlek och gemenskap

Idag har det regnat. Det är inga små droppar som det kommit ner från himlen utan stora hårda.

Då jag igår såg en artikel i en tidning om att det varnades för ösregn i Uppland och södra Norrland trodde jag inte mycket på det. Men nu tror jag på det. Läst idag att det varit ruskiga ösregn i sydvästra Sverige. Fast å andra sidan är det många som börjat jobba idag efter semestern och är kanske glada för att det inte varit strålande sol och varmt. Misstänker att det är fler än jag som tycker att det var skönt att det kom ett rejält regn.

Igår kväll var vi på ”Kärlekens mässa” i Storkyrkan. Det är mäktigt att sitta i denna stora kyrka tillsammans med en massa andra HBT (homo, bi och trans) personer. Den kvinnliga prästen som predikade talade om bland annat kärleken och att visa den för varandra samt att våga visa den. Det var många präster och många andra kyrkligt aktiva personer från andra trosamfund. Hela kyrkan strålade av kärlek och gemenskap!

Annonser

6 kommentarer

Filed under Allmänt, Traditioner, Väder

6 responses to “Kärlek och gemenskap

 1. Så borde det alltid vara i kyrkan! Desvärre är inte alla präster lika, hur ska jag säga för att det inte ska låga fel, vidsynta och mänskliga får bli mina ordval. Vad jag menar är helt enkelt att inom kyrkan eller hos vissa präster lever många gamla fördomar kvar. Alla tycker inte ens det är ok med kvinnliga präster så när jag läser om en sådan här gudstjänst så känns det bara bra att kyrkan är med i tiden!

 2. Godmiddag Akson. Ja regn regn och regn och som krydda halv storm.Sonen trodde på syndafallet 2 tänkte bygga sig en stor båt sa han (Malmö) det var eländigt där med vatten. Ja kyrkan var väl full och som du sa det är mäktigt i en kyrka akustiken är så skön och när orgeln klämmer i så är det stort.Prästerna har ju äntligen börjat ändra sina åsikter det var på tiden,,,men ännu är det en del stelbenta kvar.Men de är på utdöende som väl är.En skön innedag får vi hoppas på inget fotoväder heller precis,

 3. Vad härligt. Kärlek, gemenskap och positivitet ska man gödsla med. 🙂

  Här du, här drog en storm fram. Blev tvungen att springa ut i det piskande regnet för diverse saker i trädgården blåste iväg, t.o.m grillen!

  Ha det gott!
  Kramar 🙂

 4. Att det börjar komma mera vidsynta präster inom kyrkan är inte en dag för tidigt, men än regerar de trångsynta gamla patriarkerna, helt klart. Jag fattar inte att de har mage att framhärda sina korkade idéer, och samtidigt predika om en kärleksfull kyrka. Allt liv, alla människors lika värde, att ge och ta emot kärlek, är det inte det det ska handla om? Ja, du vet, jag är lite (nej, rätt mycket) besviken på många präster. Jag hade nog tvingats stå i lågor, säkert också du och din sambo, om vi levat några hundra år tidigare. Nu fördöms vi bara, inte av alla, men av alldeles för många. Antagligen för att vi tänker själva och följer våra hjärtan! Sånt har aldrig kyrkan gillat.

 5. Syster Yster

  Att sitta i en kyrka ger sådant lugn överhuvudtaget. Att sedan få lyssna till sådant som berör kanske till vacker musik det blir så stort. Vi är ofta i kyrkor ibland bara för att beundra men lika ofta på konserter av olika slag.
  Kram

 6. Varit med om många fina stunder i kyrkan, Elisabeth Ohlson Wallins underbara utställning,när alla i kyrkan stod uppe och applåderade, åt riktigt kärleksbudskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s