Redan en medalj

OS invigningen är över och jag såg hela. Den var välregissera, om jag förstått saken rätt ska den taiwanesisk-amerikanska regissören Ang Lee. Han har regisserat filmer som ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” och ”Brokeback Mountain”. Två filmer jag sett och verkligen gillade.

”Crounching Tiger, Hidden Dragon” är en film som utspelar sig i Kina. Den tillhör kategorin wuxia-filmer, detta är filmer som bygger på den kinesiska berättar traditionen. Oftast handlar det om en ensam hjälte som är stridskonstkunnig och dennes kamp för det goda i en ond värld. Fler filmer av denna genren är ”Hero” och ”Flying Daggers” för att närma några jag sett.

Nu kan det vara så att jag har fel för mig och det är regissören till bland annat ”Hero” och ”Flying Daggers” som regisserade den Olympiska invigningen i Peking i fredags. Denna regissör heter Zhang Yimou. Detta är Kinas mest kända regissör.

Jag tyckte att invigningen var maffig men saknade ändå något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Kanske det beror på att det var så kinesiskat! Vad jag gillade bäst var då det befanns sig en massa människor i gröna kläder som det fanns fastsydda lampor på, då lamporna tänder var de vita och formade bland annat en vit flygande duva. Annars var nog laser spelet med samma människor inblandade det läckraste.

Inmarschen med alla 204 nationerna otroligt lång. Det bara pågick hela tiden och vi satt och gissade vilken nation flaggan tillhörde. Mestadels lyckades vi ganska bra men mellan varven var vi verkligen ute och cyklade.

På tal om cykel! Jag vaknade ganska tidigt igår morse, närmare bestämt strax efter fem. Misstänker att min kropp hade läst in sig på vilken tid herrarnas cykellopp skulle börja. Det började precis klockan fem på morgonen och jag såg det mesta av det. De första milen innan de kom fram till kinesiska muren var ganska händelselösa med undantag av de två utbrytarna som som mest hade en mils försprång.

Enligt kommentatorerna var det två cyklister från blåbärsnationer som dragit iväg. Mycket riktigt, efter ytterligare några mil var först den ena ikappåkt efter ytterligare lite jagande och någon mil var även nästa blåbär infångat av den jagande klungan. Vann gjorde fel spanjor, men gissa om han var lycklig!

Idag var det även cykel, det var damerna som var ute och cyklade linjelopp, liksom herrarna gjorde igår. Dock hade damerna sämre tur med vädret, det ösregnade på dem. Inte lite lätt regn utan det forsade ner vatten på dem. Inget kul väder att cykla i, men de hade inte något val direkt.

I detta cykellopp fick vi, det vill säga Sverige, vår första medalj. En silvermedalj cyklade Emma Johansson hem. Snyggt jobbat tycker jag! Vann gjorde en brittiska, hon liksom svenskan fattade nästan inte att det var sant. Läs mer om Emmas bragd på SvD, DN och svt!

Så här ser OS medaljerna ut. Hittade denna bilder på IOK’s sida!

Annonser

3 kommentarer

Filed under Allmänt, Film och TV, Sport, Väder

3 responses to “Redan en medalj

  1. Vi hörde radion direkt från loppet i bilen på väg från Lejonstaden. Det var kul – tyckte t o m vi två som inte är sportfånar (Kärleken och jag ).

  2. Hej Akson. Ja invigningen var maffig men jag tycker det har gått för långt med dessa invigningar det är för mycket och vad kostar det inte,Sen är det ju inga miljönissar som skriker sig hesa över allt krututsläpp minsann näe då inte….Det är väl väldigt lämpligt att vräka ut så mycket skitluft i Pekings redan smogfyllda luft.Så snackar de om att vi skall köra mindre bil för det kommer så mycket avgaser man kan skratta ihjäl sig, Pust Ja det var ett ilsket inlägg det bara.
    Jag har stirrat mig blå på herrarnas och damernas gymnastik hela nätterna. Ser hellre Os på Eurosport tycker de är bättre där, Mycket kvar än och en medalj bra början. .

  3. Jag kanske sticker ut hakan när jag säger att invigningen var för lång, för perfekt och väldigt opersonlig! Synnerligen väl genomförd men… Njae… Däremot var det väldigt roligt med dagens medalj. Riktigt snygga förresten!

    Du har en utmaning hos mig. Som vanligt helt frivilligt och i mån av tid och lust!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s