Den sista sommardagen

Nu är nog sommaren slut och golvvärmen på toalettgolvet är på. I lördags då vi var ute vid staden som tar emot och skickar iväg många Gotlandsresenärer. Vi hade dock missat att det var stor festival i den lilla kuststaden, men vi hade trevligt ändå. Den rökta fisken som skulle köpas var det ganska lång kö till men så småningom var det vår tur och vi fick nästan det vi ville ha, rökt rödig var slut.

Sedan, för att slippa alla människor, åkte vi den underbart sköna vindlande vägen med utsikt över havet och naturen för att komma fram till ett underbart skönt plats att fika på. Det hade å andra sidan många andra också kommit på. Då vi kom fram vid ett-tiden var det mycket folk som redan var där och fikade men också kön var lång. Tyvärr var det ganska utplockat av godsakerna men jag valde en smaskigt god morotskaka att äta till kaffet.Under tiden vi satt och fikade kunde jag konstatera att motorcykelfolket verkade gilla fiket, där fanns mc-folk i alla åldrar – gamla och unga samt några barn som fick sitta på bönpallen.

Någonstans att äta var det värre med att hitta. Vi körde vidare och i det underbart sköna gamla lots- och tullsamhället. Detta lilla samhälle som är det äldsta i sin kommun har en kyrka som är välbesökt av många brudpar, under tiden vi befann oss i samhället förrättades två bröllop.

Från början hade vi tänkt äta på den fina restaurangen nere vid vattnet, men vi kunde snabbt konstatera att där skulle ett brudpar hålla sin fest efteråt, eller om denna fest redan pågick framgick inte. På väg tillbaka upp i samhället såg vi hur människor samlades utanför kyrkan för att bevittna ett bröllop. Det såg somrigt och väldigt vackert ut. Lite längre upp hittade vi en restaurang som serverade ”vanlig” mat det vill säga inte pizza. Det var en trevlig restaurang med god mat.

Gårdagen tillbringade vi i sängen. Att jag stannade kvar i sängen var för att jag vankade omkring och var vaken mellan två och halv sex på natten/morgonen. Anledningen till det att jag troligtvis blev för kall under dagen och hade vansinnigt ont i kroppen. Under dagen fick jag en påträngande huvudvärk som inte ville ge med sig. En liknande huvudvärk hade sambon under natten och hela dagen. Inte ens Eeze hjälpte något nämnvärt.

Idag, måndag, har jag fortfarande lite huvudvärk kvar men inte av samma styrka som gårdagens. Under lördagen hade jag tänkt mig att ta en massa bilder till fotokursen men det blev inte så. Nu får äldsta brorsonen stå som modell för mina bilder som ska vara klara nästa vecka.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Bilder, Fotokurs, Mat, Resor, Väder

5 responses to “Den sista sommardagen

  1. Hej Akson. Oj var ni ända dit ut.Jaha mycket folk för det var lite extra festival och rökt fisk som är så gott mums. En trevlig sväng blev det visst ialla fall…

  2. En trevlig tur och en vacker kyrka! God mat där till så varför skulle då en huvudvärk komma på besök!
    Hoppas ni känner er helt i form i dag!

  3. Vilken härlig utflykt ni gjorde! Hoppas att du och sambon mår bättre idag!

  4. Ja godmorgon på onsdagen Hoppas ni är bättre idag Dalarö kyrka är vacker föresten de flesta kyrkor ligger vackert till ju och det finns så mycket fina saker idem mycket gamla med. Dessa väggmålnningar och kyrksilver man kan se inte illa alls Ja lite kallt om golven håller med har tofflorna på nu om morgonen så jadå hösten är på intåg En bra dag till er.

  5. Åj, här går vi fortfarande i sommarkläder utan tröja..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s