Nu är det dags

Tiden trillar på och det mesta känns som om det går i blixtens hastighet. Det är redan lördag idag och jag hinner knappt med.

Under dessa dagarna har jag redigerat en massa bilder, suttit och funderat på hur jag ska lägga upp mitt tema inför examensarbetet till distanskursen Digital Bildbehandling. Just nu lutar det åt att jag ska göra några fejkade bilder, men det skulle kunna bli något annat också. Många på kursen har valt att retuschera gamla foton med mera. Det skulle jag också kunna göra, men det är så många andra som redan gjort det.

Till fotokursen på måndagkväll ska jag har med mig ett antal råkopior i 10*15 för att fundera ut vilka jag ska använda som utställningsbilder. Råkopior innebär att de inte är bildbehandlade utan utskrivna direkt utan bearbetning.

I onsdags då jag var hos min läkare tyckte han att jag skulle ta influensavaccinet och jag fick en ordination på det. Dels för att sambon redan har fått det och dels för att han tyckte att jag skulle ta det för att förhoppningsvis slippa eländet, som han uttryckte det.

Annars funderar jag ganska mycket på jobb. Vad jag ska jobba med och var jag ska hitta det. Idag läste jag i DN att det inom den offentliga sektorn behövs fler tandläkare, sjuksköterskor, läkare, förskolelärare och gymnasielärare. Det behövs också en massa svetsare och CNC-operatörer samt att det finns ett behov av datorspecialister, programmerare och systemutvecklare. Artikeln finns att läsa här.
Det finns ett stort behov av utbildade personer i Norrland. Denna delen av landet går tvärtemot resten av landet. Läs hela artikeln på denna sidan.

Den som gillar Roy Orbinson går ljusa tiden till mötes. Hans fru Barbara har varit med och sett till att det kommer ut en fyra CD-box med the Big O. Läs mera här!

Idag ska bror hjälpa till att lägga på dubbdäcken på stora bilen. Det tyckte både han och jag var på tiden, i veckan som var hade det tydligen varit ordentligt halt. Så halt att bror haft närkontakt med en trottoarkant. Sedan ska vi få hjälp med att flytta en av sängarna i vardagsrummet. En ska in hit till arbetsrummet den andra ska fungera som någon form av soffa framför TV. Återstår att se om vi blir nöjda med slutresultatet.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Allmänt, Bilar, Bilder, Datorprogram, Fotokurs, Jobbet, Sjukvård, Utbildning, Väder

3 responses to “Nu är det dags

 1. Det är inte lätt det där med jobb! Ska man välja av intresse eller välja rent strategiskt? Arbetet är ju en så stor del av ens vardag att trivs man inte kan det vara rena pesten. Samtidigt så vill man ju inte flytta hur som helst när man är rotad på en plats…
  Usch, ja!
  Trevlig lördag och lycka till med ommöbleringen eller vad man ska säga!

 2. kvinnotankar

  det låter som om du har fullt upp. Hoppas ni får hjälp med däcken de behövs nu!
  Kram

 3. kvinnotankar

  Idag är det en ny lördag och jag förstår att ni har jämt upp eftersom det inte blivit några inlägg.
  Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s