Idag är en bra dag

Så var det nytt år, igen! Tänk det har gått trehundrasextiosex dagar sedan förra Nyårsdagen och de har bara varit där alla dagarna. De har inte gått att sakta ner dem eller att stanna av dem på ett eller annat sätt.

Sambon och jag la oss på sängen då det återstod en timme av det gamla året. Vi funderade hur året varit och kom fram till att mycket sämre kan det inte bli så detta, det nya året måste vara bättre för oss båda. Vårt förhållande är tryggt och starkt och vi tar hand om varandra på bästa möjliga sätt.

Jag är nöjd och glad att jag efter alla helger ska börja en kurs på deltid, en datorkurs som verifierar mina kunskaper. Målet med kursen är att jag ska tagit ett datorkörkort, ECDL! Samtidigt såg jag på de som genomför kurserna att de utbildar i en massa annat också, så som Dreamweaver, InDesign, Illustrator med flera. Just dessa kurserna skulle jag vilja gå eftersom många av de jobben jag är intresserade av vill att man har viss kunskap i InDesign eller Illustrator. Dreamweaver är ett program där man gör hemsidor i som jag redan köpt och försöker lära mig, men det är inte helt lätt.

Sambon var hos en specialist innan nyåret och fick lite ommöblering i sina mediciner och verkar må lite bättre. Håller tummen för att det håller i sig.
Jag har en förkylning eller vad det nu är som jag drabbas av varannan dag. Feber och sus i huvudet med mera, dagen därpå är det borta. Mycket märkligt fenomen! Idag är en ”bra” dag!

Då det var dags för det magiska tolvslaget var vi på plats på balkongen för att se alla dessa raketer som fyras av. Runt tolvslaget var det massor raketer som lyste upp himlen. På en gräsplätt stod det massor med ungdomar som var glada. De hade inga fyrverkerier utan de stod med tomtebloss och viftade.

Eftersom det var kallt gick vi in ganska snabbt! Jag hade haft kameran med mig men utan stativ är det svårt att ta bra bilder. Men några blev ganska ok men de flesta gick till papperskorgen direkt. En bild från fyrverkeriet återfinns på min fotoblogg.

Önskar Alla en God Fortsättning av detta det nya året, 2009!

Annonser

5 kommentarer

Filed under Allmänt, Boende, Datorprogram, Foto, Nyårskalendern, Sjukvård, Traditioner

5 responses to “Idag är en bra dag

 1. Hej Akson med sambo. God fortsättning på nya året, Ja det gamla gick fort och det nya har redan använt en dag av sig.
  Hoppas att det blir ett bra år för oss allihop nu.Men det blir väl lite av varje av livets ingridienser skulle jag tro,
  Hoppas nu resten av denna helg blir trevlig för er med vi hörs!

 2. Hoppas att det nya året blir som tänkt för er. Ett bra förhållande är i alla fall en fin grund att stå på!

 3. Önskar dig och sambon ett riktigt bra 2009!

 4. Eftersom jag inte läst så mycket på din blogg tidigare vet jag inte så mycket om ditt år, däremot hoppas jag som du skriver att det blir bättre om 2008 inte kunnat vara sämre. Som Znogge skriver så är ett tryggt förhållande en bra grund att stå på, även när det blåser.

  Däremot har jag sett och läst att du och jag har en del gemensamma intressen, inom datorns värld. Jag har samtliga program som du skriver om men kan dem inte speciellt bra och eftersom mina senaste versioner är på engelska gör det inte saken bättre. Engelskan har jag inte underhållit alltför bra och datorengelska är inte det lättaste att förstå, inte för mig i alla fall.

  Hittar du några bra kurser i ovanstående program får du gärna tipsa mig. Har inte hittat några här hemma och inte några bra på distans, de får ju inte heller kosta hela min ekonomi.

  Jag fotade också fyrverkeri från balkongen men de är under all kitik, inga anpassade inställningar hade jag gjort utan tryckte i princip bara av kameran. Det var inte riktigt läge för det i mörkret och sedan var det ganska kyligt. Hos oss utanför på en parkering stod också ett gäng ungdomar men de fyrade av ganska mycket raketer så jag fick även ha koll så att de inte kom in hos oss, nära var det många gånger, balkongfönstrena fick dras fram och tillbaka hela tiden.

  /Margareta G som skriver på återseende och återhörande 2009

 5. God fortsättning (många kameror har en knapp, tillval för raketer)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s