Livet trillar på

Nu har jag varit ganska overksam på denna min vanliga textblogg i många, långa dagar. Anledningen är att jag varit trött och upptagen av livet. Eller rättare sagt jag går på kurs varje dag, varje förmiddag. Totalt femton veckor och eventuellt några till om jag skulle behöva hoppas jag.

Kursen jag går är en datorkurs där ett av målen är att jag ska ta ett ECDL-körkort det vill säga ett helt vanligt datorkörkort. Idag är det två veckor sedan jag började och har redan klarat av tre moduler. Först var det Basic IT vilket inte var så svårt. Två minuter senare gjorde jag Windows XP och klarade även den med galans. Nästan fullpott på båda, för att bli godkänd måste man ha 75% rätt eller som vi räknade ut, med nio fel är man godkänd.

I slutet av förra veckan gjorde jag den tredje modulen, Word i Office-paketet. Denna klarade jag med ett fel. Sedan dess har jag hållt på med Excel. Ännu ett program som jag väl känner till men som jag upptäckte har många fler funktioner än vad jag använt mig av. Idag har jag suttit och räknat ut en massa Finansiella funktioner. Kul och lite lagom svårt! Förhoppningsvis ska jag klara av att göra Excel-modulen denna veckan.

Förövrigt har jag varit trött och försökt att orka med vardagen. Förra veckan var ett undantag från allt. Varje eftermiddag fanns det något som skulle göras, var det inte att handla så var det att åka till Vårdcentralen.

På tal om Vårdcentralen. I tisdags var jag och gjorde en Spirometri hos astmasköterskan. Det har hur jobbigt som helst att blåsa i ett litet rör som spelar in lungkapaciten. Sedan kunde sköterskan enkelt säga att jag hade astma. Läkaren som jag träffade i fredags tyckte inte att det var så farligt och tyckte inte att det var så farligt. Men att jag skulle fortsätt med både Ventoline Discus och Pulmicorten för säkerhets skull. Nu blir det till att försöka skaka fram en astmaspecialist lite snabbt och lätt. Så finns det någon i huvudstaden som känner till någon bra astmaspecialist hör av er fortast möjligt!

Nu i veckan fick vi ett stort smalt packet. Äntligen kom vårt ljustält som vi beställt. Nu står det uppställt på ett bord och tar en massa plats med snygga bilder blir det.

Titta gärna in på min fotoblogg eller följ årets fotoutmaning!

Orange clivia

Denna bilden på våran vackert blommande clivia är tagen i det nya ljustältet och deltar i fotoutmanningen 365 foton 2009 under tema Orange.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Allmänt, Bilder, Dagens Foto, Datorer, Datorprogram, Sjukvård, Utbildning

3 responses to “Livet trillar på

  1. Jag tog ECDL-körkortet på mitt förra jobb och det mesta gick väldigt bra, men INTE powerpoint. Jag bara inte kan med det programmet. Till slut fixade jag provet och blev godkänd, men jag ryser fortfarande när det jag någon gång måste göra en OH. Hu 🙂

  2. Spännande med ett ljustält! Kursen låter inte så tokig heller…

  3. Hej Akson. Åh jag ser att det är mycket hos dig nu.
    Men var det astma du hade tråkigt. Men medicinen klara en rätt bra ar en väninna med samma mediciner som du räknar upp här.!
    Exel är ett program ja inte använder spec ofta har inget sådant behov men word är ett annat som jag använder en hel del, Sen är det ju grafikprogrammen och animeringsprogrammen som jag kör mycket. Ja hoppas du får ordning på din astma nu då så var försiktig med dig..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s