Sjuk, sjukare, sjukast

Det var ett bra tag sedan jag skrev något inlägg här. Jag tänkte att det nog är dags igen att göra det. En av anledningarna till att jag inte skrivit något är att jag varit och fortfarande är sjuk. Jag har varit på massor av olika undersökningar och de har alla konstaterat att allt är OK.

Allt började i början av december förra året då jag fick tid till Vårdcentralen och en ny stjärna där. Denna unga kvinnliga läkaren tog väl hand om mig och tog mig verkligen på allvar, vilket min gamla, vanliga husläkare inte gjort. En massa prover tog, en lungröntgen gjordes. Man kunde dock konstatera att det inte var något fel på mina lungor men att jag nog hade astma. Men först efter ett antal fler besök på Vårdcentralen, därav några akuta. Slutligen fick jag astma medicin och till att börja med kortison för att astman skulle läka ut.

Alla blodprover som tog kunde de konstatera att jag hade ruskigt lågt blodvärde (109 ska vara över 120) och att sänkan (69 bör ej vara över 9) var alldeles för hög. Järnvärde och infektionsprovet, visade att jag hade dåligt järnvärde och att jag hade en pågående infektion i kroppen. Övriga prover visade antingen att allt vara bra eller att de låg precis på gränsen.

Till att börja med gjordes inget, men då de hittade blod i avföringen vid ett prov var det dags för de stora proven. En kolioskopi skulle göras, läkaren tyckte att det var lika bra att göra en gastroskopi på samma gång. Gastroskopi har jag gjort en gång och det var ingen trevlig upplevelse, varför jag vägrade göra undersökningen om jag inte blev sövd. Undersökningen beställdes med narkos. Denna genomfördes ett antal veckor senare och jag sov så gott och drömde om våren i Skåne. De hittade dock inget, utan kunde bara konstatera att tarmen var rosa och fin.

En vecka innan gjordes en skiktröntgen och buken och thoraz röntgades bit för bit. Det enda de hittade på denna röntgen var en lite cysta på en äggstock. Efter besök hos en gynekolog kunde hon konstatera att det var en lite ofarlig sak som kommer att försvinna.

Nu började läkarna verkligen skaka på huvudet och inte fatta vad det är. Vad jag förstått var jag uppe på ett antal olika genomgångar på Vårdcentralen. De kom fram till att jag skulle remitteras till Infektion. Fast där tyckte överläkaren som läst igenom remissen att jag nog skulle besöka en Reumatolog först. Remiss skickas till Reumatologen och jag har inte fått besked från dem ännu men jag antar att det är negativt eftersom vid andra besöket kunde läkaren inte hitta något. Därefter har jag varit och röntgat rygg och bäcken. På måndag om två veckor har jag en telefontid och ska få något besked.

Pratade med min moster som har muskelreumatism för några dagar sedan. Hon berättade att hon hade över 150 i snabbsänka då de upptäckte hennes reumatism. Även sänkan hade varit hög men inte lika hög som min. Vad jag har i snabbsänka vet jag inte. Kanske något jag skulle ta reda på!

Min vanliga husläkare vet verkligen inte vad han ska hitta på. Men för att utesluta att det var något fel på pumpen skickade han mig på ultraljud av hjärtat. Där hittade man bara att jag hade ett medfött fel på hjärtat men att det inte alls är något allvarligt. Jag har två aortaklaffar istället för tre. Men efter att ha läst denna artikeln blev jag lite fundersam! Nåväl, hjärtspecialisten sa att det inte var något allvarligt. Jag litar på honom istället för på tidningen.

Efter alla dessa olika undersökningarna är vi tillbaka på ruta ett igen, fast vi/jag vet att det inte är en massa olika saker. Nu är remiss återigen skickad till Infektion. Nu hoppas jag verkligen att dessa duktiga specialisterna på Infektion kan lyckas lösa problemet och jag kan bli frisk igen!

Till på köpet blev jag superförkyld ungefär då Nationaldagen var. Denna sitter fortfarande kvar och alla virusarna skuttar runt och njuter. Jag smittade även ner sambon som nu är ännu värre drabbad än vad jag är. Hoppas på att även denna virusinfektion ska försvinna men jag blev inte direkt uppmuntrad av en granne då han berättade att sin förkylning hade han minnsann haft i sex veckor. Grattis till oss!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänt, Sjukvård

2 responses to “Sjuk, sjukare, sjukast

  1. Men oj då, vad du har fått gå igenom. Fast samtidigt är det ju bra att bli kollad från topp till tå när man inte mår helt bra. Hoppas allt ska ordna till sig!

    Önskar dig och din sambo en så bra midsommar som möjligt!

  2. Ojojojoj…ja jag har tänkt på dig när jag märkte att det blivit så tyst och undrat hur du har det. Hoppas att ni får styr på det och att du och sambon får en bra midsommar!
    Kramar till er båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s