Mer lekar

Nu har jag återhämtat mig någorlunda från fredagens och lördagens totala däckning av genomförkylning. I fredags kunde jag snabbt inse att det skulle bli en dag hemma i tysthet och lugn. Genomförkyld med stora problem att bara andas, jippie så kul INTE! Jag är grymt trött på denna förkylning som verkar tagit ett rejält grepp om mig. Jag snorrar och hostar, lungorna väser och det låter inget roligt alls. Feber upp över öronen och jag är helt däckad!

Dock piggnade jag till ordentligt igår kväll. Skönt som bara den, hoppas bara att det håller hela veckan nu!

Det enda jag orkat göra är att titta på TV, lite film med mera. Inte orkat redigera en bild inte heller ta några.

I torsdags började det yra snö och vädermetrologerna varnade för att det skulle komma upp mot en halv meter snö. Här har det mestadels yrt runt fast det har blåst rejält och det har synts i lamporna sken hur snön yrt runt. Såg bilder från min gamla stad och där har det säkert kommit upp till en halvmeter och de sliter med att skotta med mera.

Igår kväll låg jag åter framför TV och tittade på de roliga sällskapslekarna på andra sidan Atlanten. Från att ha varit ett ganska ointressant lopp med svenska ögon sett. Efter halva distansen och skidbyte blev det ett mycket spännande lopp då Johan Olsson drog ifrån och de andra svenskarna la sig längst fram och ”hindrare” de andra åkarna. Hindrade så till vida att de var tvungna att åka runt dem och det tar tid och energi att göra det. Som mest ledde svensken, som nog alla numera vet att han heter Johan, med nästan 30 sekunder.

I sista motlutet tog sig en ryss, en tysk och Marcus Hellner i fatt Johan. Låter nästan som en Bellmanhistoria! Och i mål kom Hellner först och Johan tre däremellan trängde sig tysken in. Ryssen som gjort grovjobbet med att jobba i fatt slutade som fyra.

Den som såg gladast ut då han gick i mål var Anders Södergren, en av de svenskarna som bromsade ner resten av åkarna. Södergren var en stor lagåkare och kanske offrade en medalj för att någon annan svensk skulle få en. En stor eloge till Södergren!!

Idag fortsätter de olympiska lekarna och jag tänker titta på skidskytte. Både killarna och tjejerna kör masstart idag. Jag är även intresserad av att se skicross, det jag sett tidigare går fruktansvärt fort nerför en backe med hopp och kurvor. Nästan som BMX cykling som numera också är en olympisk gren (sedan OS i Peking 2008). Det var kvällens aktiviteter.

Under dagen tänkte jag skotta fram bilen till i morgon, köra en runda i det vintervackra landskapet. Solen skiner och det är 14 minusgrader, i morse var det nästan 20 minus. Brrr så kallat! Eventuellt kameran med och en tur ut till Ekerö så att motorn på bilen får sig en genomkörare. Återstår att se vad jag orkar och känner för.

PS. De har ännu inte vinterröjt våran väg utanför. Fast trottoaren är röjd! DS

Annonser

Lämna en kommentar

Under Allmänt, Foto, Sport, Väder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s